PSPV i Podem demanen que Camps deixe el CJC i Compromís i Cs, que el PP retorne "els diners robats"
PSPV i Podem demanen que Camps deixe el CJC i Compromís i Cs, que el PP retorne "els diners robats" EUROPA PRESS

Per la seua banda, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha subratllat que la seua formació ja ha demanat perdó i ha pres "mesures complicades i difícils" i assumit responsabilitats polítiques.

Així ho han indicat els portaveus de les formacions polítiques en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics en ser preguntat per l'inici del juí de la trama Gürtel que investiga el presumpte

finançament il·legal del PPCV en els processos electorals de 2007 i 2008.

Sobre aquest tema, el síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata, ha demanat la "dimissió immediata per responsabilitat política i per respecte als valencians" de Camps del Consell Jurídic Consultiu ja que, com ha assenyalat, "al marge de les condemnes judicials ha quedat demostrada la seua vinculació amb una trama corrupta que ja tothom reconeix que es va crear per a finançar il·legalment al seu partit i les seues pròpies campanyes electorals".

Ha indicat que les declaracions realitzades fins ara confirmen que va haver-hi "una trama corrupta va utilitzar les institucions per a aconseguir diners públics amb el qual el PP va competir deslleial i irregularment en els processos electorals de 2007 i 2008" i ha demanat a Camps que "analitze i pense el dany que està fent a la institució i reflexione sobre la seua continuïtat".

"Camps representa una època que hem de liquidar i seria necessari que abandonara qualsevol responsabilitat vinculada amb l'administració valenciana", ha assenyalat.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha manifestat que tenien ganes que començara el juí per a "aclarir el que va fer el PP durant els seus 20 anys de gestió en el govern valencià". "Açò és un juí a tota una època, a tot un model de gestió que practicava el PP i que segueix sent el seu model i esperem que, a més, de dirimir responsabilitats polítiques i penals, que isquen multes al PP perquè retorne els diners que ens van robar als valencians", ha subratllat.

En similars termes s'ha pronunciat el portaveu adjunt de Cs, Juan Córdoba, qui ha subratllat que el PP ha de demanar perdó als valencians i retornar els diners "de manera particular i col·lectiva".

Des de Podem, el seu secretari general Antonio Estañ ha considerat que és un juí a "tota una època i tot un sistema de govern que estava incrustat en les nostres institucions i que feia funcionar al PP com un partit pantalla per a saquejar els diners públics".

"Tenim no solament que tirar-los, i ací la nostra petició de dimissió de Camps del CJC perquè entenem que és una falta de dignitat que seguisca present, sinó per construir mecanismes perquè eixe terrible llegat no puga tornar i també a ser capaços dissenyar projecte de Comunitat que no torne a ser presa de saquejadors", ha reivindicat.

PPCV: "HEM ASSUMIT RESPONSABILITATS POLÍTIQUES"

Bonig ha subratllat que el PPCV ja ha demanat perdó i ha pres "medides complicades i difícils" i, a més, "respecta l'actuació judicial" com ho fa en el cas de CIU, dels ERO a Andalusia."Hem assumit responsabilitats polítiques, hem pres mesures perquè ja no ocupen cap càrrec institucional i cap en el partit i estan en seu judicial. Deixem actuar els jutges amb imparcialitat i objectivitat", ha subratllat.

Consulta aquí más noticias de València.