Bonig suggereix que Puig no vol canviar el model de finançament i ho comenta "en els despatxos de Madrid"
Bonig suggereix que Puig no vol canviar el model de finançament i ho comenta "en els despatxos de Madrid" Europa Press

La presidenta del PPCV i síndica d'aquest grup en les Corts Valencianes, Isabel Bonig, ha suggerit aquest dimarts que el president de la Generalitat, Ximo Puig, no vol canviar el sistema de finançament autonòmic i que això comenta "en els despatxos de Madrid". "Pregunten a Puig si vol que es reforme el model de finançament perquè a mi m'arriba que no i ho va dient en els despatxos de Madrid", ha assegurat.

Bonig s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics en ser preguntada per si existeix el compromís del president del Govern d'Espanya, Mariano Rajoy, de reformar l'actual model.

Referent a açò, ha subratllat el compromís de Rajoy amb la reforma del sistema de finançament i, en aquest sentit, ha remarcat que el cap de l'Executiu central va mostrar aquest dilluns la seua aposta pel canvi de sistema. No obstant açò, ha puntualitzat que per a abordar aquesta qüestió és fonamental el suport del PSOE.

Per açò, ha puntualitzat, "en un afany de responsabilitat firmem el manifest, recolzem al president Puig i jo parle amb els presidents de Madrid i Múrcia perquè saberen que el PPCV anava a recolzar a Puig en eixa reivindicació del canvi de model", ha asseverat.

No obstant açò, ha agregat que a qui cal preguntar és al cap del Consell si "vol que es reforme el model de finançament". "A mi m'arriba que no i ho va dient en els despatxos de Madrid", ha assegurat per a demanar-li a Puig "prudència, perquè al final tot se sap".

"El president Rajoy i el PP han dit que sí i recolzem al PSPV per al canvi de model de finançament, però em dóna la sensació de que és Puig qui no vol", ha manifestat, per a insistir als periodistes que pregunten al president si vol "ja canviar el model de finançament".

PSPV: "BONIG S'HA EMPARRAT"

Referent a açò, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha considerat que la presidenta del PPCV "s'ha emparrat i ha perdut el contacte amb la realitat". Per a Mata, és Rajoy, que és el president del govern d'Espanya, el que ha de fer una proposta de model perquè la resta la puguen estudiar i ha remarcat que encara eixa iniciativa no es coneix. Per açò, ha considerat que si algú "no té voluntat de canviar el model ni per activa ni per passiva ni per pressió és Rajoy".

Al seu juí, no pot dir que el PSOE li recolze i ja es veurà, sinó que el que ha de fer és plantejar un model perquè els altres el puguen estudiar. "Bonig i el PP deurien posar-se al capdavant de la reivindicació perquè ens donen 1.5000 milions de la liquidació del 2016 que la necessitem i perquè tornen a la previsió dels 353 milions addicionals perquè cada dia que passa tenim un dèficit vinculat a l'infrafinançament", ha resolt Mata.

Consulta aquí más noticias de València.