Comunitat Valenciana

Estrasburg obliga Espanya a indemnitzar amb 13.000 euros a un valencià per contaminació acústica

  • MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha condemnat a Espanya a indemnitzar amb 13.000 euros a un veí del barri de San José de València que va denunciar que les autoritats locals no estaven actuant contra l'alt nivell de contaminació acústica de la zona on viu a causa de l'obertura de bars i clubs nocturns.

En sentència d'aquest dimarts, el tribunal, amb seu a Estrasburg, determina que s'ha violat l'article 8 del Conveni Europeu de Protecció de Drets Humans relatiu al respecte a la vida familiar i privada d'un veí de València de 87 anys, resident des dels anys seixanta en aquest barri.

El TEDH imposa el pagament de 7.000 euros en concepte d'indemnització a més de 6.671 per les costes processals i acusa l'Ajuntament de no prendre les mesures adequades per a frenar aquest nivell de soroll. A més, dóna la raó al demandant que viu en un àrea "indiscutiblement subjecta a disturbis nocturns" el que afecta la seua vida diària, especialment els caps de setmana.

En el seu recurs d'empara, l'afectat va reclamar que fóra indemnitzat per les reformes en la seua casa consistents en la instal·lació de finestres de doble cristall i aire condicionat. També arreplega una sentència prèvia d'aquest tribunal que va donar la raó a una altra ciutadana valenciana resident en el seu mateix barri, per l'alt nivell de contaminació sonora al que estava sent sotmès.

INFORME MÈDIC

L'afectat va aportar un informe mèdic que va determinar que patia ansietat i que existia relació causa-efecte entre el seu quadre mèdic i l'alt nivell de soroll en la zona. Per la seua banda, Estrasburg també va ordenar un examen mèdic que va concloure que el soroll havia alterat les seues hores de descans.

Les autoritats locals mantenen que no ha quedat provat que aquest veí patira el nivell de soroll denunciant davant Europa ja que el soroll ambiental es percep de forma diferent en cada llar. A més va mostrar el seu compromís perquè es complia l'Ordenança Municipal de Sorolls i Vibracions.

La resolució recorda que, a pesar que l'Ajuntament de València va acordar en 1983 no atorgar més llicències per a bars en aquesta zona, la mesura "mai es va implementar" i van continuar obrint-se locals en el barri.

En 1993 la Universitat Politècnica de València va concloure en un estudi que en el barri de San José els nivells de soroll nocturn estaven notablement per damunt del permès per la legislació. Igualment recorda la batalla legal de l'afectat i el silenci administratiu obtingut per resposta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento