Comunitat Valenciana

La Policia impartirà als mèdics cursos formatius de prevenció i autoprotecció davant les agressions

  • VALÈNCIA, 16 (EUROPA PRESS)
Reunió de Moragues amb el COMV
Reunió de Moragues amb el COMV
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
Reunió de Moragues amb el COMV

El delegat de Govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha anunciat aquest dimarts que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat impartiran als professionals sanitaris cursos de formació de prevenció i autoprotecció davant les agressions, que han augmentat un 30 per cent en l'últim any.

Moragues s'ha reunit aquest dimarts amb la presidenta del Col·legi Oficial de Metges de València, Mercedes Hurtado, el vicepresident, Pedro Juan Ibor, i el secretari, Rafael Cantó, per a abordar la situació de l'interlocutor policial sanitari i sobre aquest tema ha recordat que se segueix a l'espera que la Conselleria de Sanitat nomene als seus interlocutors per a avançar en la implantació d'aquesta figura.

En eixe sentit, ha explicat que ja estan preparats el contingut d'aquests cursos i que s'està a l'espera que la Conselleria de Sanitat nomene als seus interlocutors per a tancar el calendari d'aquests cursos de formació en habilitats de comunicació i recomanacions als metges perquè sàpien com actuar "en moments de tensió" davant pacients conflictius, com protegir-se i com actuar després d'una denúncia.

Per açò, Moragues ha assenyalat que es vol que arribe al major nombre possible de metges. Per la seua banda, Hurtado ha oferit les instal·lacions del COMV per a poder organitzar aquests cursos de formació.

Moragues ha recordat que tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil ja han designat cadascun d'ells el seu interlocutor a València, Alacant i Castelló. A més, també han inspeccionat els centres sanitaris per a elaborar un Catàleg de Centres Mèdics en funció de les diferents mesures de seguretat de les quals disposen que permeta dissenyar les mesures de seguretat adequades per a la prevenció i reducció del risc de les agressions.

L'interlocutor mèdic és una figura creada al juliol del 2017, a través d'una Instrucció de la Secretària d'Estat de Seguretat en resposta al compromís contret pel Ministre d'Interior amb els representants de l'Organització Mèdica Col·legial i amb els representants de l'Observatori Nacional d'Agressions a Metges.

COMUNICACIÓ FLUÏDA I RÀPIDA

Moragues ha destacat que aquesta figura és fonamental per a mantindre "una comunicació fluïda, regular i directa" entre els cossos policials i els responsables del centre sanitari, que s'encarregarà de "coordinar, desenvolupar, i executar" les actuacions davant qualsevol manifestació de violència o intimidació a personal sanitari.

D'aquesta manera, es vol reduir les situacions conflictives i agilitzar la resposta tant policial com dels professionals sanitaris davant qualsevol agressió mitjançant "una comunicació constant entre els interlocutors que detecte les necessitats i actuar en conseqüència", ha assenyalat Moragues. Així, es podrà concretar el grau de risc que es produïsca una agressió contra un professional sanitari i fixar les mesures policials que s'han d'adoptar tant preventives com a reactives.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento