Oltra vincula l'auge de Cs a Arrimadas i creu que "si fóra un home ja estaria disputant el lideratge a Rivera"
Oltra vincula l'auge de Cs a Arrimadas i creu que "si fóra un home ja estaria disputant el lideratge a Rivera" Europa Press

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha afirmat aquest dimarts que el creiximent de Ciutadans a nivell nacional "vé provocat pel lideratge que ha tingut Inés Arrimadas a Catalunya" i ha afegit que "segurament si Inés Arrimadas fóra un home ja li estaria disputant el lideratge a Albert Rivera, però és una dona".

Així s'ha pronunciat la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el Nova Economia Fòrum en ser preguntada sobre la translació d'eixe auge de la formació taronja a altres territoris com el valencià.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que les enquestes "no deixen de ser enquestes" i en el cas de Compromís han "fracassat estrepitosament" en el passat, i ha aprofitat per a fer la reflexió -"segur que és polèmica, però m'és igual perquè és el que pense", ha advertit sobre el lideratge d'Inés Arrimadas a Catalunya.

"Traslladar eixes enquestes a la Comunitat Valenciana quan està molt lligat al lideratge polític i als missatges que ha donat en aquesta campanya Inés Arrimadas... em pareix que no es dóna una translació automàtica", ha asseverat.

VEU LA SITUACIÓ A CATALUNYA "MOLT ACARNISSADA"

Preguntada sobre què creu que passarà a Catalunya en el futur, ha advertit que eixa comunitat està "en un atzucac" i necessita "una acció política de maduresa que ni una part ni una altra han tingut". "Pot haver-hi des de noves eleccions al fet que no es puga investir a ningú, que s'investisca a algú... poden passar moltes coses, però jo veig la cosa molt paralitzada, molt enverinada si no es fa el que s'havia d'haver fet fa un any o dos o tres, que és asseure's a dialogar. Ho veig complicat, sincerament", ha assenyalat.

Ha posat l'accent en la responsabilitat del Govern central, que "té un problema territorial que no només és Catalunya" perquè especialment "la perifèria està dient que ja està bé i Rajoy segueix fumant-se un puro i sense reaccionar". Per açò, creu que "s'ha evidenciat que el Govern d'Espanya és un problema per a Espanya i un fracàs".

"LLUMS LLARGUES"

A més, ha qüestionat l'"anomalia" que suposa que un partit com el PP, "amb quatre diputats" electes a Catalunya governe l'autonomia.

"Fa falta diàleg, asseure's i tindre llums llargues, que és el que fem al Govern del Botànic, pareix que no les té el Govern d'Espanya; el problema seguirà enquistat", ha indicat.

Consulta aquí más noticias de València.