Comunitat Valenciana

Contelles pregunta a Rodríguez quines mesures va a prendre davant les presumptes contractacions irregulars de Rius

  • La portaveu del PP en la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha preguntat al president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, quines mesures va a adoptar davant el procedir del diputat de Cultura, Xavier Rius, i les presumptes contractacions irregulars de familiars de càrrecs de Compromís.

Contelles ha recordat les informacions sobre els contractes "a dit" del MuVIM amb el germà i la cunyada d'un dirigent de Compromís, Juan Manuel Ramón Paul, exassessor del diputat de Cultura i portaveu de Compromís en la Diputació, Xavier Rius, i ha assenyalat que és "urgent que el diputat de Cultura oferisca explicacions perquè els fets que anem coneixent ens donen una imatge clara d'un relat de la gestió de Compromís en la Diputació".

"Si Jorge Rodríguez considera que 'no és ètic ni estètic' hauria d'actuar. La seua inacció no seria una altra cosa que el peatge que ha de pagar el PSOE per a comptar amb el suport de la formació de Mónica Oltra", ha assenyalat Contelles, qui ha recordat que "Mónica Oltra ja va forçar la renúncia del marit de la consellera Carmen Montón a presidir Egevasa argumentant que el seu fitxatge 'no era ètic ni estètic'".

La portaveu 'popular' ha recordat que des del MUVIM s'han produït contractacions continuades "a dit" a una empresa, 'Somnis, una fábrica de sueños SL', i a dos autònoms, Francisco R.P. i Eva María M.H., que han resultat ser administradors de l'empresa anteriorment contractada per a un mateix servei. En aquest cas, els actors-guies de la seua exposició permanent.

Es dóna la circumstància que aquestes dos persones són el germà i la cunyada de Juan Manuel Ramón Paúl, portaveu de Compromís en l'ajuntament de Paterna i assessor de Xavier Rius des de l'inici de l'actual legislatura i fins a octubre de 2016, moment en què és nomenat primer tinent d'alcalde de Paterna i president de l'empresa pública municipal Gespa, ha dit.

76.000 EUROS

En els dos últims anys, el MuVIM ha facturat més de 76.000 euros entre encàrrecs a l'empresa Somnis i contractacions directes als administradors de la firma. "Una situació que s'agreuja tenint en compte que les primeres contractacions coincideixen amb el període en què Juan Manuel Ramón exercia d'assessor de Xavier Rius en la Diputació de València", ha indicat Contelles.

El grup 'popular' ha sol·licitat l'accés als diferents expedients, "encara que de la documentació ja consultada es desprèn un presumpte fraccionament de contractes i una presumpta falsedat en la contractació pública per a evitar el control d'intervenció", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento