Medi ambient veu responsabilitat en tres empreses per electrocució d'aus a La Safor i obliga a prendre mesures
Medi ambient veu responsabilitat en tres empreses per electrocució d'aus a La Safor i obliga a prendre mesures GOVERN

La Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural veu responsabilitat en tres empreses -Iberdrola Distribució Elèctrica SAU, Correus i Telègrafs, i l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif)- per electrocució d'aus en la Zona d'Especial Protecció per a les Aus de la Serra del Montdúver i la Marjal de la Safor. La pròpia administració readaptarà les seues torretes; amb dos mercantils va arribar a un acord per a la modificació de mesures, mentre que a Correus li ha ordenat adaptar les seues instal·lacions.

Així consta en diferents escrits als quals ha tingut accés Europa Press i que es produeixen després de la petició de la Fiscalia Provincial de València a la Conselleria de buscar solucions per a evitar l'electrocució d'aus.

Des d'abril de 2005 fins a març de 2016 es van registrar 24 morts per electrocució d'aus protegides en aquesta zona. Com a conseqüència, el ministeri públic va reclamar a la Conselleria que iniciara un procediment d'exigència de responsabilitat mediambiental a les empreses propietàries de les torres d'alta tensió que es troben en aquests terrenys. Es tracta d'Iberdrola Distribució Elèctrica SAU, Correus i Telègrafs, Generalitat Valenciana-Retevisión Mondúver i Adif.

La conselleria va obrir aquest expedient i fruit del mateix ha arribat a un acord amb Iberdrola i Adif, mentre que a Correus li ordena una revisió de les mesures. Per la seua banda, assumeix la seua responsabilitat en les torretes de la seua propietat i les readaptarà.

Al maig de 2016 el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil a Gandia (València) va remetre un atestat a la Fiscalia que va motivar una investigació penal entorn de la defunció d'aquestes aus protegides. Transcorreguts uns mesos, es va arxivar aquesta via i es va iniciar una investigació en la Secció del Contenciós-Administratiu que va derivar en una reclamació a Conselleria, que ha adoptat mesures per a reparar els errors.

Consulta aquí más noticias de València.