La investigació de contractes informàtics irregulars es reactiva amb les declaracions de Blasco i Tauroni
La investigació de contractes informàtics irregulars es reactiva amb les declaracions de Blasco i Tauroni Europa Press

En concret, el Jutjat d'Instrucció número 21 de València ha citat per al dia 16 de febrer a Tauroni -a la presó per la peça primera del cas Cooperació, relativa a un frau en subvencions a països del Tercer Món-, a l'excap d'Informàtica de l'extinta conselleria d'Immigració i a un testimoni.

Una setmana més tard, el dia 23 de febrer, hauran de declarar per aquest assumpte, en la mateixa condició d'investigats, Rafael Blasco i l'exsecretària de la Conselleria, Tina Sanjuan. Tant Blasco com Sanjuán també van ser condemnats a presó per la peça principal del cas i es troben complint condemna en la presó valenciana de Picassent.

El passat mes de desembre, l'Audiència Provincial de València va desestimar els recursos presentats per Blasco i pel qual fóra cap d'àrea de Solidaritat Marc Llinares i va confirmar la decisió de la instructora d'investigar-los en aquest procediment.

La causa es va obrir pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics i en ella s'investiga el presumpte falseig de contractes perquè eixos serveis, adjudicats a Fujitsu i a altres dos empreses, acabaren sent subcontractats a les societats d'Augusto Tauroni.

Segons consta en el procediment, almenys set contractes per un import total de més d'un milió d'euros haurien sigut manipulats vulnerant els principis de transparència i lliure concurrència en la contractació pública. Els contractes van ser adjudicats a tres empreses (Fujitsu España Service, Comteldat i Ibermática) que feien d'intermediàries i que després subcontractaven amb les empreses Dinamiz-e i S&C Vision y Análisis, al capdavant de les quals estava Tauroni o algun dels seus considerats testaferros.

En total, en aquesta peça cinquena hi ha set investigats: Blasco, Tauroni, Llinares, Tina Sanjuán, l'excap d'àrea d'informàtica, un comercial de Fujitsu i un empleat de Tauroni.

Consulta aquí más noticias de València.