Puig buscarà aquesta setmana aliances amb altres CCAA per a exigir "d'una vegada per sempre" la reforma de finançament
Puig buscarà aquesta setmana aliances amb altres CCAA per a exigir "d'una vegada per sempre" la reforma de finançament EUROPA PRESS

Puig, després de l'homenatge al professor valencià Manuel Broseta en el 26 aniversari del seu assassinat per ETA, ha explicat que l'objectiu d'aquestes reunions és "reivindicar aliances" per a "aconseguir una cosa que és fonamental: que l'acordat per la Conferència de presidents es complisca".

En eixe sentit, s'ha mostrat segur que "la majoria" de les comunitats estan "en la mateixa posició". Per açò, va a treballar "conjuntament amb els presidents autonòmics i els grups polítics en els pròxims dies" per a aconseguir que "d'una vegada tot es complisca amb els ciutadans".

Sobre aquest tema, ha recalcat que la reforma del finançament "no és un problema de debat entre polítics, ni entre grups, ni territoris" sinó "simplement aconseguir que la democràcia siga plena". En eixe sentit, ha recordat que "una democràcia plena és aquella que implica un compliment de la Constitució" referent a la igualtat entre ciutadans i que "ara no s'està complint".

Per tant, durant aquesta setmana insistirà a mantindre "tot tipus de contactes possibles" perquè hi haja "una aliança" i "exigir clarament allò que ens correspon a les comunitats autònomes".

Així, ha recordat l'informe d'experts parla d'un dèficit 16.000 milions d'euros a l'any que "signifiquen menys serveis públics de qualitat i menys oportunitats d'ocupació per a moltes comunitats autònomes i especialment a la Comunitat Valenciana que, com tothom sap, és la pitjor finançada".

Consulta aquí más noticias de València.