Comunitat Valenciana

Puig assegura que l'entrega del premi a la SCC "en absolut" ha creat desavinences en el Consell

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que l'entrega del Premi Convivència a la Societat Civil Catalana (SCC) "en absolut" ha creat desavinences dins del Consell i ha demanat superar "disputes estèrils" perquè "el que ens ha d'unir de veres és la convivència des de la diversitat".
Homenatge al professor Manuel Broseta
Homenatge al professor Manuel Broseta
GVA
Homenatge al professor Manuel Broseta

Puig, després de l'homenatge al professor valencià Manuel Broseta en el 26 aniversari del seu assassinat per ETA, ha assenyalat sobre aquest tema que "respectem absolutament" aquest premi que concedeix la Fundació Manuel Broseta, i que entrega aquest dilluns en un acte que se celebra en el Palau de la Generalitat, dins d'"una posició de normalitat institucional".

En eixe sentit ha assenyalat que entrega aquest guardó amb "absolut respecte" a la memòria del professor Broseta. Sobre aquest tema, ha recalcat que respecta "la llibertat d'expressió de totes les persones" i en eixe sentit ha apuntat que "davant qualsevol esdeveniment pot haver-hi opinions ben diverses".

"Jo sempre defendré la tolerància, la convivència i per descomptat la societat civil que decideix d'una manera autònoma a qui premia", ha recalcat. Per açò, ha demanat "superar divisions" i "disputes estèrils" perquè "el que ens ha d'unir de veres és la convivència des de la diversitat".

No obstant açò, ha reclamat amb "total claredat" que "ningú aprofite la situació de Catalunya per a iniciar una deriva recentralitzadora".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento