Comunitat Valenciana

Cofrents pateix una desconnexió en la xarxa després de parar-se la turbina en una arrancada

  • Aquesta desconnexió es va produir durant el procés d'arrancada fixat després de la parada programada per a manteniment començada el 6 de gener.
  • El Consell de Seguretat Nuclear assegura que "no ha tingut impacte en els treballadors, el públic, ni en el medi ambient" i es classifica amb nivell 0.
  • La resposta dels sistemes de la planta a la parada de la turbina va ser "correcta", han explicat els responsables a través d'un comunicat.
Vista aèria de la central nuclear de Cofrents (València)
Vista aèria de la central nuclear de Cofrents (València)
IBERDROLA
Vista aèria de la central nuclear de Cofrents (València)

El titular de la central nuclear de Cofrents (València) ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que dissabte passat es va produir una desconnexió de la xarxa exterior deguda a la parada automàtica de la turbina per alta vibració en un dels seus coixinets. Aquesta desconnexió es va produir durant el procés d'arrancada fixat per a eixa jornada després de la parada programada per a manteniment començada el 6 de gener.

Segons ha explicat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) en un comunicat, la central li ha notificat este succés "seguint el procediment establit" i ha assenyalat que aquesta desconnexió de la xarxa exterior es va produir a causa de la parada automàtica de la turbina per alta vibració en un dels seus coixinets i que, en el moment del transitori, la unitat es trobava al 18 per cent de potència.

En el comunicat, indiquen que la resposta dels sistemes de la planta a la parada de la turbina va ser "correcta, obrint el sistema de bypass de vapor cap al condensador, al que es va dirigir el cabal de vapor que la turbina va deixar d'absorbir i que va mantindre al reactor en marxa". "Després de l'obertura d'aquest bypass es va procedir a estabilitzar la planta i es va comprovar que les vibracions dels coixinets de la turbina es van mantindre estables per sota dels límits predeterminats", han puntualitzat.

Porteriorment, i per a continuar amb les maniobres d'acoblament a la xarxa elèctrica de la unitat, es va procedir a "verificar els paràmetres de funcionament dels principals sistemes de la planta i es va confirmar el seu correcte funcionament".

El CSN, segons s'estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seua pàgina web de la recepció de notificació d'aquest succés que, segons han posat en relleu des de la central, "no ha tingut impacte en els treballadors, el públic, ni en el medi ambient" i es classifica amb nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Parada de manteniment

La central nuclear de Cofrentes va iniciar dissabte passat, segons el previst, el procés d'arrancada de la unitat després de la parada programada per a manteniment començada el 6 de gener, segons va informar la companyia que gestiona la planta, Iberdrola, en la seua pàgina web.

La companyia elèctrica va anunciar que durant aquesta arrancada es van verificar els paràmetres de funcionament dels principals sistemes de la planta, inclosos turbina i generador, comprovant-se el seu correcte funcionament, per a continuar amb les maniobres d'acoblament a la xarxa elèctrica.

Així mateix, van indicar que al llarg del cap de setmana es procediria progressivament a pujar càrrega fins a aconseguir la plena potència (1.092 MWe).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento