Comunitat Valenciana

La família de la valenciana desapareguda al Perú: "No se sap si ha sigut un accident o no. Per què no la van socórrer?"

  • La família de la valenciana d'origen equatorià Nathaly Salazar, desapareguda al Perú des del passat 2 gener i qui hauria mort mentre practicava tirolina, assegura que "realment no se sap si ha sigut un accident o no" perquè els detinguts en relació amb els fets haurien donat dos versions i, en tot cas, lamenta que no la socorregueren perquè, segons diuen, "veuen que està morta" quan "igual estava inconscient".
Nathaly Salazar, xica de València desapareguda al Perú
Nathaly Salazar, xica de València desapareguda al Perú
@QSDGLOBAL
Nathaly Salazar, xica de València desapareguda al Perú

Els dos arrestats són Jainor Huila Huamán, de 19 anys, i Luzgardo Pillcopata Amaru, de 21, que van ser detinguts en el districte de Maras, prop de Cuzco, i segons fonts policials van declarar que la turista va morir en l'acte durant un accident de tirolina en el sector conegut com Ayamoco. Per temor a les conseqüències, tots dos van decidir no informar a les autoritats i llançar el cadàver a les aigües del riu Vilcanota-Urubamba a l'altura de la torre d'energia elèctrica Macchupicchu Cachimayo entre les 18.30 i les 19.00 hores d'eixe 2 de gener.

Segons ha assegurat en declaracions a Europa Press Tamara, germana de Nathaly, mai van imaginar aquest desenllaç i ha lamentat el comportament de "gent tan inhumana". "Realment no se sap si ha sigut un accident o no, han donat dos versions i l'única cosa clara és que la meua germana està morta, realment no se sap si va arribar a ser un accident: Per què no socorren a la meua germana? Igual estava inconscient quan la van llançar", ha afirmat.

Aquest dilluns se'n va a procedir a la reconstrucció dels fets, ha indicat la germana, a la qual assistiran els pares de Nathaly, els qui "tenen esperança" a poder trobar "prompte" el cos de la jove, ja que encara que el riu és "bastant cabalós, hi ha una hidroelèctrica a prop i pot haver quedat retingut en una malla". També assistiran a eixa recreació els dos guàrdies civils que s'han desplaçat la zona i el cònsol espanyol.

Els pares de Nathaly també tenen previst fer pròximament una declaració davant els mitjans per a posar de manifest l'existència d'eixe "turisme il·legal". "Com la policia peruana no sap que açò existeix? No és que et portes a 15 senderistes, cal muntar una infraestructura. Volem que tot açò isca a la llum i no torne a passar", ha assenyalat la germana.

VA DEIXAR PASSAR A UNA FAMÍLIA

Així mateix, ha destacat la "bondat" de la seua germana perquè, tal com hauria declarat una família que també estava present en l'activitat, Nathaly anava davant d'ells en la tirolina però els va deixar passar abans perquè anaven amb xiquets i "es van posar molt nerviosos perquè va començar a ploure moltíssim i a pedregar" i es va quedar ella esperant.

Nathaly, de 28 anys, es trobava de viatge a Sud-amèrica des de finals del passat mes de setembre, quan va partir de València, ciutat en la qual resideix amb els seus pares, per a recórrer com "turista de motxilla" diferents països. Des de llavors havia visitat l'Equador i es trobava ara al Perú, en concret, en la ciutat de Cuzco des del passat 28 de desembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento