Ibáñez s'ha pronunciat així en les Corts, on ha recordat que fa només uns dies es va presentar l'informe dels experts en finançament i s'ha conegut ara "sorprenentment que el PSOE a nivell nacional vol incorporar un nou mètode a l'hora de calcular el sistema de finançament que és la taxa d'atur autonòmica, alguna cosa en el que els experts ni tan sols es van pronunciar".

"Si de veres volen que hi haja un nou model de finançament, els demanem als socialistes que siguen capaços de mantindre una mesura i un mateix criteri almenys durant una hora, que siguen coherents perquè contínuament estan marejant amb diferents càlculs que no porten a cap fi. La realitat és que a hores d'ara no sabem qual és la postura del PSOE", ha indicat Ibáñez, que ha recordat que l'atur "ja té els seus fons que es compensen per part de l'Estat".

L'informe dels experts, ha continuat, "també parla d'una certa homogeneïtzació fiscal per a totes les comunitats" i la valenciana "ocupa el número quinze en pressió fiscal, de les majors d'Espanya: en alguns impostos com el de Transmissions Patrimonials i actes jurídics, ocupa el lloc 17, l'últim".

Així, el responsable de l'econòmic ha explicat que s'estan bonificant repagaments "i l'informe dels experts diu taxativament que no es poden bonificar repagaments amb el nou model de finançament: de tot açò no parla Puig".

Rubén Ibáñez també ha assenyalat respecte als 1.500 milions d'euros que ara demanda Puig al Govern central que aquesta "és una nova cortina de fum" perquè "el Ministeri ho ha dit per activa i per passiva i no és gens nou que els diners sempre han vingut al juliol".

Consulta aquí más noticias de València.