Cáritas obri un alberg temporal amb 23 places per a atendre a persones sense llar en València
Cáritas obri un alberg temporal amb 23 places per a atendre a persones sense llar en València EUROPA PRESS

Cáritas Diocesana de València ha obert, de forma temporal, una planta de l'antic Alberg de la Pau per a acollir a un total de 23 persones que no tenen accés a la xarxa d'albergs actual de la ciutat i que es troben en alt grau d'exclusió social.

Aquestes persones tindran accés a serveis bàsics d'allotjament i menjar, així com a cobrir altres necessitats d'higiene i descans. Personal tècnic i un grup de persones voluntàries realitzaran, a més, tasques d'acompanyament en el carrer.

Cáritas ja va comptar amb un dispositiu d'emergència similar l'any passat per a realitzar l'acolliment a persones en situació de carrer. De fet, el centre s'inicia per a atendre a una població "flotant" que no compleix els requisits per a accedir als recursos assistencials existents per a pernoctar en la ciutat de València i que, segons algunes fonts, supera el mig centenar de persones solament en la capital.

Aquest centre s'uneix a l'experiència de més de 30 anys que Cáritas Diocesana de València atresora en el treball amb persones sense llar en el Centre Mambré i més de 20 amb el projecte d'acompanyament en el carrer, Simón.

Altres iniciatives

Mambré es va crear en 1987 per a desenvolupar accions de promoció i recuperació personal que complementara els recursos existents en aqueixa època, que donaven cobertura a necessitats bàsiques -alberg, menjar, etc-. D'aquesta manera, i en coordinació amb els recursos tant municipals com d'altres entitats socials, es va posar en funcionament un centre pre laboral en el barri de Torrefiel de València que segueix existint en l'actualitat.

Així mateix, Cáritas té un habitatge específicament destinat al treball amb persones que han deixat la seua anterior situació de carrer. En l'últim any va acompanyar a 126 persones en aquests tres projectes. De la mateixa manera, en la diòcesi, Cáritas Interparroquial de Gandia dirigeix un Centre d'Atenció Integral pel qual en 2016 van passar més de 300 persones en situació de sense llar.

Consulta aquí más noticias de València.