Comunitat Valenciana

Un càrrec de Compromís critica que Puig lliure un premi a SCC i Oltra recorda que el concedeix una entitat privada

  • El secretari autonòmic d'Ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu, membre de Compromís, ha criticat que el president del govern autonòmic, el socialista Ximo Puig, lliure el Premi Convivència de la Fundació Manuel Broseta a Societat Civil Catalana (SCC), en considerar-ho "un error no forçat".
Twiter d'Enric Nomdedéu
Twiter d'Enric Nomdedéu
TWITER DE ENRIC NOMDEDÉU
Twiter d'Enric Nomdedéu

Sobre aquesta qüestió s'ha pronunciat la vicepresidenta del Consell i líder de Compromís, Mónica Oltra, que ha recordat que el guardó el concedeix una entitat privada i que, tant l'assistència del cap del Consell com la celebració al Palau de la Generalitat, és "una qüestió que s'ha fet en els últims anys". Ha afegit que, que ella sàpia, "no hi ha cap membre del Consell que haja fet cap retret a Puig".

Enric Nomdedéu ha distribuït en xarxes socials un missatge en el qual és refereix a la concessió del Premi Convivència de la Fundació Manuel Broseta a Societat Civil Catalana (SCC), que es lliurarà dilluns que ve, 15 de gener, al Palau de la Generalitat a València.

Aquest alt càrrec ha comentat: "Una Fundació privada (de la qual encara formen part algunes administracions públiques) pot premiar a qui crea oportú. Per molt inoportú que em puga semblar. Però no en el Palau i no amb el President lliurant els premis. Crec que que és un error no forçat".

Posteriorment, davant la repercussió d'aquestes paraules, ha penjat un altre missatge: "Hi ha qui creu que les discrepàncies resten força a un equip. Jo sóc dels qui creu que ben gestionades i explicades, serveixen per a sumar".

Preguntada per l'assumpte en la roda de premsa posterior al ple del Consell, Mónica Oltra ha manifestat que la distinció no representa el Consell, sinó que és tracta d'una decisió d'una fundació privada que concedeix premis "a qui creu que li'ls ha de donar i que li'l mereix". I ha insistit que com no és una distinció de l'Executiu valencià, no te opinió sobre a qui ha de guardonar la fundació.

"NO HA EIXIT EL TEMA DE SI HI HA MALESTAR"

Sobre un possible "malestar" entre membres del Consell per la participació de Ximo Puig en la cerimònia, ha recordat que la presència del cap de la Generalitat és "una qüestió que s'ha fet en els últims anys tradicionalment" i que "no ha eixit el tema de si hi ha malestar".

A més, ha dit que és "habitual" que integrants del govern participen en el jurat de premis d'entitats privades. "Jo he sigut jurat d'entitats privades per a determinats premis, no sé quin problema hi ha".

"Jo ni recolze el premi ni el deixe de recolzar; em pareix bé tot el que fan entitats si entra dins de criteris acceptables d'una societat democràtica, de tolerància i respecte". "I que jo sàpia no hi ha cap membre del Consell que haja fet cap retret a Puig. Dins d'una societat democràtica la gent expressa la seua opinió lliurement i és molt sa per a la democràcia", ha sentenciat.

Sobre el seu parer per les manifestacions de Nomdedéu, ha contestat que en una societat "democràtica avançada i de llibertat la gent expressa la seua opinió lliurement i en funció d'això cadascun conforma la seua opinió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento