D'aquesta manera, el Consell emplaça la cambra baixa a atendre aquestes demandes dels consistoris valencians, que li han sigut traslladades a través d'acords plenaris o mitjançant la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), segons ha informat la Generalitat Valenciana en un comunicat.

El director general d'Administració Local, Antoni Such, s'ha reunit amb el president de la Comissió d'Hisenda i Administracions Públiques del Congrés dels Diputats, Antonio Pradas, i li ha entregat aquest document amb les peticions dels ajuntaments.

D'una banda, es demana modificar la regla de despesa imposada per l'Executiu central, que, en paraules de Such, "impedeix realitzar inversions i prestar serveis públics", obligant el pagament del deute.

Una de les demandes dels municipis valencians és sol·licitar que aquells ajuntaments que es troben en posició d'estabilitat pressupostària puguen utilitzar els seus recursos per a finançar serveis públics.

El responsable d'Administració Local ha defès que aquesta norma "requereix una modificació legislativa", ja que "els consistoris tenen els diners en el banc i no poden utilitzar-ho per a finançar serveis públics necessaris".

D'altra banda, respecte a la taxa de reposició, Such ha denunciat que "no permet als ajuntaments convocar noves places, la qual cosa obliga a empitjorar el servei o a acudir a externalitzacions".

Consulta aquí más noticias de València.