La CVMC aprova la convocatòria per a la selecció dels membres del Consell de la Ciutadania
La CVMC aprova la convocatòria per a la selecció dels membres del Consell de la Ciutadania WEB CVMC

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha aprovat en la seua reunió d'aquest dijous la convocatòria pública per a la selecció dels membres del Consell de la Ciutadania, un òrgan d'assessorament a aquest òrgan i a la direcció general en matèria de programació i de continguts.

El Consell de la Ciutadania s'encarregarà també d'assistir en les polítiques de programació de la corporació i, al mateix temps, d'oferir la perspectiva de la diversitat que existeix en la societat. Com preveu l'article 20 de la Llei 6/2016, de 15 de juliol, de la Generalitat, del servei públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic, els 13 membres del Consell de la Ciutadania seran triats mitjançant un sistema mixt i paritari.

Nou dels seus components seran triats entre les persones proposades per diferents associacions i entitats de la Comunitat Valenciana. La selecció dels quatre membres restants correspon al Consell Rector mateix.

En aquest sentit, el màxim organisme de la CVMC, de conformitat amb el que disposa l'article 20.3 de la llei de creació de la corporació, ha acordat convocar un procés públic i obert per a la selecció de les quatre persones que s'integraran en el Consell de la Ciutadania. A aquest efecte, el Consell Rector crearà una comissió de selecció formada per cinc dels seus membres, que realitzarà una avaluació dels candidats.

Participació

A la convocatòria, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, es podran presentar aquelles persones "que posseïsquen la condició política de valencians i valencianes". Segons la convocatòria, les persones interessades hauran de presentar, en el termini de 10 dies hàbils des del moment de la seua publicació, un currículum en el qual s'acredite la seua trajectòria personal i professional, i la seua experiència en treball col·laboratiu en els diferents camps de l'actuació social.

La comissió de selecció avaluarà la documentació presentada i realitzarà una entrevista a les persones el perfil de les quals s'adecue a les funcions que té encomanades el Consell de la Ciutadania, a fi de verificar "si posseeixen un coneixement clar del que representa el servei públic de radiotelevisió, d'acord amb el que disposa l'article 20.4 de la Llei 6/2016".

Conclosa l'avaluació de les candidatures presentades, la comissió de selecció elevarà una proposta al Consell Rector, que procedirà a nomenar els quatre membres que li corresponen.

Compliment de compromisos

En la reunió, la directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC), Empar Marco, ha fet un balanç de l'any 2017, del que ha destacat que s'"han complit els compromisos d'emissió, amb l'inici de la ràdio i el llançament del lloc web".

Marco ha valorat el treball amb les empreses audiovisuals, "que estan entenent molt bé tant el projecte com el missatge de treball col·laboratiu". Els programes que se'n van desenvolupant en les diverses fases de producció "compleixen els estàndards de qualitat i ens asseguren que, ja des de l'inici, les graelles d'À Punt Mèdia tindran continguts per a tota classe de públics", ha indicat.

Consulta aquí más noticias de València.