El nou Espai Mutant preveu obrir abans d'abril i ampliar personal "a llarg termini"
El nou Espai Mutant preveu obrir abans d'abril i ampliar personal "a llarg termini" TEM

El nou Espai Mutant obrirà les seues portes durant el primer trimestre d'enguany, "abans d'abril", segons ha assegurat la regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, María Oliver, que sosté que "a llarg termini" la idea és ampliar el personal a través de concursos públics.

La regidora, en una roda de premsa per a presentar la programació del segon semestre del Teatre El Musical (TEM), ha afirmat que l'espai de l'Espai Mutant va haver de reparar-se per l'entrada d'aigua, que entenen que no ha afectat l'evacuació ni les condicions d'incendis, encara que es mantenen a l'espera que li ho certifiquen, moment en el qual es podrà reobrir.

Oliver ha manifestat que la seua intenció és "generar llocs de treball, per concurs i que siguen estables". No obstant açò, afirma que s'empraran "altres formes de contractació" per a aconseguir "reforços" fins que l'equip tècnic considere quants llocs de treball necessita i l'Ajuntament puga tramitar-los.

La programació, per la seua banda, recaurà sobre el TEM. La seua directora, Olga Álvarez, assegura que estan treballant la programació "de forma paral·lela" i ha desvetlat que pretenen donar-li "un gir estètic i, sobretot, artístic" a l'espai.

Álvarez ha confirmat que Espai Mutant serà un lloc dedicat a les arts vives, "una cosa que València no té" i manifesta la seua aposta per eixos "llenguatges més transversals", com les arts en moviment, la dansa, el circ, la música o les performance. La directora del teatre ha mostrat la seua intenció de "col·laborar" amb conservatoris, escoles i creadors per a crear un "projecte de corresponsabilitat", no solament d'exhibició.

Programació del TEM

Pel que fa a l'oferta que presentarà el TEM durant la segona part de la temporada, la seua directora ha asseverat que serà un "programa consolidat, plural, fresc i per a tots els públics".

Álvarez ha destacat la "figura de la dona creadora" amb diverses obres que les "reivindiquen i recolzen", entre les quals es troba el concert doble de Namina i Dom La Nena amb música brasilera; Three Times Rebel, coreografiat per la valenciana Marina Mascarell; o l'espectacle de dansa d'Olga Pericet que parla de la desigualtat de gènere.

Així mateix, el pianista internacional Win Mertens, amb 65 discos en la seua carrera, i el "coreògraf més internacional" Israel Galván actuaran en el TEM; igual que es representaran diferents obres de teatre com Els Universos Paral·lels, del premi Pulitzer David Lindsay-Abaire; espectacles de circ o el Festival de Titelles al Cabanyal.

Centre de formació del circ i la pilona

Oliver ha confirmat l'obertura en una de les naus de Juan Verdeguer del Centre de Formació de Circ per a 2019 i que reforçarà el Festival Internacional de Circ Contemporani que tindrà lloc a València el 5 d'abril. L'edil considera "realista" el termini marcat davant la "intervenció d'urgència" que afecta les cobertes de les dos naus en les quals se situarà el centre.

A més, Oliver i Álvarez han explicat la nova funció que tindrà la cafeteria en el TEM. Aquest espai, que s'inaugura el dissabte 13 de gener, rebrà el nom de La Pilona i tindrà perfil d'hostaleria de producció cultural.

Consulta aquí más noticias de València.