Comunitat Valenciana

Colomer veu amb "escepticisme" el rècord de turistes en 2017: "No hem de recrear-nos en les baixades d'altres"

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
El titular de Turisme, en roda de premsa
El titular de Turisme, en roda de premsa
GVATURISME
El titular de Turisme, en roda de premsa

El secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer, ha valorat amb "escepticisme" el rècord de turistes en 2017 i ha assegurat que "passe el que passe en altres mercats", en referència a l'estat del sector a Catalunya, la Comunitat Valenciana té competència per a millorar les seues xifres. "No hem de recrear-nos en les baixades d'altres; hem de fer-ho bé nosaltres", ha subratllat.

Colomer ha posat així el focus a millorar la rendibilitat del turisme que arriba a la regió, preguntat aquest dijous pels 27 milions de visitants durant l'any passat i si l'increment del 6,2% -el major entre les destinacions de 'sol i platja'- té relació amb el desviament de visitants des de Catalunya pel conflicte independentista.

En la presentació del stand valencià de Fitur, el titular de Turisme ha insistit en la importància de "mirar amb llums llargues" el balanç de 2017, perquè "el mig termini ha deixat d'existir" en el turisme. Per contra, ha apostat per estudiar aquestes xifres amb "escepticisme" i "cuidar la rereguarda en mercats tradicionals com el britànic després del Brexit".

I sobre la possible incidència del conflicte català, Colomer ha descartat "recrear-nos en les baixades d'altres", amb vista al fet que "en qualsevol conjuntura, aquest sector puga brillar".

CAPTAR TURISTES DE MAJOR PODER ADQUISITIU

Respecte a si 2018 serà un any clau per al turisme i la Comunitat Valenciana està preparada per a rebre més turistes arribats de països orientals en recuperació, ha expressat la seua voluntat que "tant de bo es recuperen altres mercats competidors", però sempre amb la "regla d'or" que "cada vegada que tornen, vegen alguna cosa nova".

També ha ressaltat l'oportunitat per a buscar l'arribada de turistes amb un major poder adquisitiu, de classe mitjana-alta i interessats en l'oferta cultural en àmbits com l'òpera. Es tracta dels objectius que l'Agència Valenciana de Turisme ha desplegat en la seua recent participació en les fires turístiques de la Xina, Milà (Itàlia) i París (França).

"CROADA COMPARTIDA" CONTRA ELS LLOGUERS IL·LEGALS

D'altra banda, preguntat per les converses entre la Generalitat i les plataformes de lloguer, Francesc Colomer ha destacat que Turisme manté la seua "croada compartida" contra l'allotjament il·legal i ha valorat l'augment de la participació en la mesa contra l'intrusisme en el sector.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento