El Museu de Belles arts de València rep prop de 140.000 visitants en 2017, un 5% més
El Museu de Belles arts de València rep prop de 140.000 visitants en 2017, un 5% més GVA

La freqüència dels visitants ha sigut constant durant tot l'any, encara que es destaca una major afluència en els mesos d'estiu, coincidint amb l'exposició de la 'Colección Delgado', que va ser visitada per més de 40.000 persones.

El Museu de Belles arts va iniciar la seua temporada d'exposicions temporals amb 'Miradas Fotográficas', que en col·laboració amb els alumnes de fotografia d'ESAT (Escola Superior d'Art i Tecnologia) realitzava la interpretació fotogràfica de 30 obres de la col·lecció permanent del museu.

En el mes de juny, el 'hall' del museu va rebre l'exposició itinerant del Museu del Prado, que permetia que les persones amb discapacitat visual pogueren tocar i gaudir de set obres d'art accessibles. Entre elles: 'La fragua de Vulcano', de Velázquez; 'El quitasol', de Goya; 'La Gioconda', del taller de Leonardo da Vinci, i 'El caballero de la mano en el pecho', del Greco.

L'exposició de la 'Colección Delgado' és la que més visitants va atraure perquè gran part dels 32 quadres s'exposaven per primera vegada. És el cas de 'Dama de Perfil', de Diego Velázquez, que era la primera vegada que veia la llum, tampoc havien sigut exhibits abans 'Magadalena penitente', 'Oración en el Huerto' i 'El Salvador', de Bartolomé Esteban Murillo; 'Bodegón de dulces y frutos secos', de Tomás Yepes, i 'San Pedro', de José de Ribera.

El passat mes de novembre es va inaugurar 'Intacta María. Política y religiosidad en la España barroca', que romandrà oberta fins a abril. Són 53 obres d'art que analitzen el procés de fabricació de la devoció a la Inmaculada Concepción de María en el segle XVII.

AMULETS-JOIES

Per a acabar l'any, el Museu de Belles arts ha obert al públic 'Fulgores de protección. El sonido de las estrenas en la platería valenciana'. La particularitat d'aquesta exposició resideix que és la primera vegada que es realitza una exposició que mostra els amulets-joies, també cridades 'estrenes' en el territori valencià, que protegien als xiquets de malalties i de tot tipus de mals en la segona mitat del segle XVIII i els inicis del segle XIX.

Al llarg del passat any, el museu ha continuat amb el cicle 'Coneguem la col·lecció', amb la presentació de cinc obres d'art que estaven en els magatzems del museu i que han sigut restaurades i presentades els ciutadans.

'Coneguem la col·lecció' es va iniciar amb una obra de la pintora Rosario de Velasco, 'La matanza de los inocentes' (1931), un quadre que s'emmarca en la pintura de denúncia social de principis del segle XX i que va comptar amb la presència de Gregorio Martín, de 83 anys, que va posar per a l'autora del quadre quan era un xiquet.

Consulta aquí más noticias de València.