La neu es deixa veure a Utiel (València) mentre les ratxes de vent freguen els 100 km/h en l'interior de Castelló
La neu es deixa veure a Utiel (València) mentre les ratxes de vent freguen els 100 km/h en l'interior de Castelló PREVENCIÓ D'INCENDIS

El cel està clar en quasi tot el territori, excepte en la comarca valenciana de la Plana d'Utiel-Requena, on hi ha molta nuvolositat i alguna precipitació dispersa molt feble, que en alguns llocs cau en forma de neu, com Estenas. La cota està situada entorn dels 900 metres d'altura.

Tota la Comunitat Valenciana està en avís per vent, amb risc important (nivell taronja) en l'interior nord de Castelló i groc (risc) en la resta de la regió. Els intervals superaran els 100 quilòmetres per hora i oscil·laran entre 80 i 70, respectivament.

De moment, amb dades de l'Agència de Meteorologia fins a les 9.00 hores, les ratxes més fortes s'han registrat a Vilafranca del Cid, on ha bufat a una velocitat de fins a 91 quilòmetres per hora, Fredes i Morella, en tots dos municipis amb 72 quilòmetres per hora.

A aquestes localitats castellonenques li segueixen els intervals d'Oriola (Alacant), amb 71 quilòmetres per hora; Atzeneta del Maestrat (Castelló), amb 67; Utiel (València), 64, i Vinaròs (Castelló), fins el 61.

També ha bufat a una velocitat de 61 quilòmetres per hora a Xàbia (Alacant), un més que a Bicorb (València) i dos per damunt de les ratxes de Montanejos (Castelló). Completen la llista els 53 quilòmetres per hora a Alcoi (Alacant) i 52 a Manises (València).

A pesar de la forta velocitat del vent, el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat Valenciana no ha atès cap incident ni ha hagut de derivar als cossos provincials de bombers.

58 ANYS D'UNA NEVADA HISTÒRICA A VALÈNCIA

Precisament aquest dijous es compleixen 58 anys de la "històrica" nevada de l'11 de gener de 1960 a València i les localitats de la província com Sueca, Cullera, Alzira o Gandia, on la plaça es va cobrir d'un mantell blanc.

Consulta aquí más noticias de València.