Detinguda per tractar d'estafar amb un fals dècim premiat de loteria i engolir-se'l per a ocultar-ho
Detinguda per tractar d'estafar amb un fals dècim premiat de loteria i engolir-se'l per a ocultar-ho CNP

En el moment de la detenció, que es va produir aquest dimecres en la Marina Real Juan Carlos I de València, els policies van intervenir a la presumpta estafadora -que es va engolir el dècim abans que arribaren els agents- un total de 10 sobres de paper, 10 torcaboques de paper amb la imitació de la impressió de bitllets de 500 euros, 23 xecs d'una entitat bancària i una targeta de crèdit a nom d'una altra persona, detalla la Prefectura Superior de la Comunitat Valenciana a través d'un comunicat.

Els fets van ocórrer sobre les dotze menys quart del matí d'ahir quan els agents que es trobaven realitzant tasques de prevenció van ser avisats perquè es dirigiren a la Marina Real, on una dona estava sent víctima d'una estafa d'una gran quantitat de diners pel conegut mètode del "tocomocho".

Immediatament, els policies es van dirigir al lloc, on van observar a tres persones al costat d'una patrulla de la policia portuària, i van esbrinar que moments abans un home havia alertat a la Policia en haver rebut una telefonada de la seua parella, en la qual s'escoltava un home i una dona que li oferien a la seua nóvia cobrar, a canvi d'una part del premi, un dècim de la loteria nacional, ja que ells no podien fer-ho per la seua condició irregular, però al principi els havia d'entregar totes les seues joies.

A més, els agents van tindre coneixement que moments abans, quan la dona es trobava treballant, se li havia acostat una parella que li van demanar ajuda per a cobrar un dècim amb 500.000 euros, argumentant que ells no podien fer-ho en estar irregulars.

TELEFONADA Al NÓVIO

Davant tal situació, la jove -de manera dissimulada- va realitzar una telefonada al seu nóvio que, en escoltar la conversa, va alertar la Policia de la possible estafa, per la qual cosa els agents es van presentar instants després en el lloc de treball de la seua parella.

Els sospitosos li havien oferit uns 37.000 euros, si accedia a realitzar el cobrament del bitllet premiat, però a canvi aquesta a manera de fiança devia entregar-los totes les seues joies. En eixe moment per a donar-li major credibilitat la sospitosa li va manifestar que li podria entregar uns 2.000 euros que portava en la seua bossa, mostrant-li un sobre que pareixia diners.

Després d'accedir a la sol·licitud, l'home es va marxar, i quan les dos dones es dirigien a l'exterior, es va presentar en el lloc el nóvio de la víctima. La sospitosa es va engolir el dècim en dir-li aquest que havia alertat a la Policia.

Finalment, els agents, després de realitzar diverses comprovacions, la van detindre com a presumpta autora d'un delicte d'estafa, així com li van intervenir els objectes citats.

Continuen les investigacions per al total esclariment dels fets. La detinguda, una dona de 45 anys d'origen costarricense i amb antecedents policials, ha passat en el matí de hui a disposició judicial.

Consulta aquí más noticias de València.