Goirigolzarri defèn que la xifra de rescat no la va donar Bankia sinó que "la va definir la Comissió Europea"
Goirigolzarri defèn que la xifra de rescat no la va donar Bankia sinó que "la va definir la Comissió Europea" EUROPA PRESS

Gorigolzarri s'ha manifestat en aquests termes a València -abans de rebre el Premi al Directiu de l'Any del Col·legi d'Economistes- a preguntes dels mitjans sobre les declaracions realitzades aquest dimarts per l'expresident de Caja Madrid i de Bankia, Rodrigo Rato, durant la comissió en el Congrés que investiga la crisi, en les quals va carregar contra el seu successor per la seua decisió de sol·licitar a l'Estat 19.000 milions d'euros, quantitat que va qualificar d'"excessiva".

Sobre aquest tema, Gorigolzarri ha asseverat: "M'estranya que diguera això però el dels 19.000 milions d'euros dels quals parla, primer no van ser 19.000 milions i, segon, no és una xifra que Bankia va donar, és una xifra que va definir la Comissió Europea".

En qualsevol cas, ha recalcat que no té "ni idea de quals van ser les declaracions referides a ell" en la intervenció de Rato.

A més, ha destacat que "la gran majoria de declaracions i comentaris de Rato pertanyen a una peça judicial" i, per tant, estan "baix anàlisi i definició judicial". "Sempre ha sigut i segueix sent nostra estratègia que nosaltres no parlem. Mantenim eixa estratègia", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.