Comunitat Valenciana

La Diputació de València anuncia la contractació dels primers brigadistes a través de processos reglats

  • El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha avançat aquest dimecres la contractació dels primers brigadistes de la corporació provincial a través de processos reglats, segons ha informat la institució en un comunicat.

Rodríguez ha ressaltat que d'aquesta manera es "posa fi als tradicionals processos de selecció en l'empresa pública que coordina les brigades forestals" i s'"estableix un nou model basat en els principis de publicitat, mèrit i capacitat".

El responsable provincial ha anunciat l'engegada d'aquesta nova borsa de contractació a l'Alcúdia de Crespins (València), on ha presidit l'entrega del nou equipament tècnic a les 56 brigades forestals de Divalterra.

Aquest equipament ha suposat una inversió de prop de 900.000 euros per part de la Diputació, que pretén així "millorar els elements de treball dels 600 efectius que treballen durant tot l'any en la prevenció d'incendis forestals" en la província de València.

Jorge Rodríguez ha explicat als 300 brigadistes dels 56 equips que la corporació provincial té desplegats per les comarques valencianes, que l'entrega d'eixe equipament és "un pas més en el full de ruta per a millorar la formació d'aquests herois antiincendis, les seues ferramentes i elements de treball", entre ells, "noves peces de vestir, nous vehicles o material renovat en aquests últims mesos".

El també alcalde d'Ontinyent (València) ha valorat la creació d'una borsa de treball basada en els principis de publicitat, mèrit i capacitat per a la selecció dels nous brigadistes de Divalterra, així com la importància de la selvicultura preventiva, les tasques de vigilància i la segona intervenció en incendis, tasques que desenvolupen aquests treballadors forestals.

Les brigades forestals de la Diputació de València van dur a terme durant el passat any 312 serveis en els quals van participar 547 brigades i 2.241 brigadistes, amb 32.886 quilòmetres recorreguts. A aquestes accions se sumen les tasques de prevenció que realitzen diàriament aquests treballadors forestals en les muntanyes valencianes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento