Comunitat Valenciana

Marzà critica el "despropòsit de gestió" del PP i que "va deixar perdre" 20 milions per a construir escoles infantils

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat que "la no execució de 33 milions d'euros i la conseqüent penalització en forma d'interessos de 8 milions d'euros més és una mostra del despropòsit de gestió de l'antic govern del PP". Ha posat com a exemple que "es van deixar perdre fons de cooperació territorial que provenien del Ministeri d'Educació entre els anys 2009 i 2011 per valor de 20 milions d'euros per a construir escoles infantils de 0-3 anys".
Vicent Marzà (arxiu)
Vicent Marzà (arxiu)
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Marzà (arxiu)

Marzà s'ha manifestat en aquests termes després que el grup parlamentari Compromís denunciara que l'actual Govern valencià ha hagut de pagar una sanció de 8 milions d'euros per "la dolenta gestió de fons europeus per a educació en època dels governs del PP, quan van deixar sense executar projectes amb subvenció europea per un valor de 33 milions d'euros".

Sobre aquest tema, Marzà ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que "ha sigut el govern del Botànic el que ha hagut de retornar els 33 milions d'euros i aportar els 8 milions d'euros per la deixadesa i els desfalcs del PP en matèria educativa".

"Amb tots eixos diners es poden construir molts centres educatius", ha lamentat el conseller, que ha considerat que "el més greu de tot és que els afectats durant tots eixos anys han sigut els xiquets i les xiquetes , l'alumnat valencià". "És una mostra del poc que els importava als anteriors consellers l'educació dels nostres fills i filles", ha enlletgit.

El responsable de política educativa del Consell ha apuntat que "es van deixar perdre fons de cooperació territorial que provenien del Ministeri d'Educació entre els anys 2009 i 2011 per valor de 20 milions d'euros per a construir escoletes de 0-3 anys".

Aquests diners, ha explicat, arribaven del Ministeri i la Conselleria havia d'abonar la mateixa quantitat per a pagar el 50% de les construccions. "Doncs bé, la Conselleria d'aquells anys va deixar perdre eixos diners, que nosaltres hem hagut de retornar després i, a més, hem hagut d'assumir els 5,1 milions d'euros dels interessos generats per no haver retornat els fons quan tocava. Realment caòtica la gestió del PP i de deixadesa absoluta de cara a les famílies i els xiquets i xiquetes. Pareix que no es volia potenciar l'accés gratuït i públic al tram dels 0-3 anys", ha dit.

Vicent Marzà ha comparat eixa situació amb "l'actual gestió, basada en l'eficàcia i l'honradesa de servei públic, i que, a pesar de l'infrafinançament estatal, situa els valencians en el centre de totes les nostres polítiques".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento