Comunitat Valenciana

PP i Cs censuren que el Govern de la Nau es repartisca la publicitat institucional segons "interessos partidistes"

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)

Els dos grups de l'oposició en l'Ajuntament de València, PP i Ciutadans (Cs), han censurat aquest dimecres que el Govern de la Nau, l'executiu local que conformen Compromís, PSPV i València en Comú, es repartisca la publicitat institucional "en funció de la representació" dels seus integrants, per "interessos partidistes", i "no atenent a l'interés general".

Així, el regidor del grup municipal del PP Alfonso Novo ha censurat que "l'alcalde -Joan Ribó- i els socis de govern pensen més en l'interés del tripartit que en el benefici per als valencians".

L'edil ha al·ludit a "l'existència d'un acord per a repartir proporcionalment la publicitat institucional de l'Ajuntament entre els partits que conformen el tripartit" i ha considerat que "aquesta notícia evidencia" una cosa que el PP "ha denunciat en l'aprovació dels últims pressupostos, que els comptes municipals responen fonamentalment un repartiment polític i no a l'interés general dels veïns de València".

"Aquest acord per a dividir la publicitat institucional en quotes de poder posa de manifest també que l'alcalde i els seus socis del tripartit tenen més interés en la propaganda que els beneficie políticament que a prestar una informació útil i de servici als ciutadans", ha afegit.

Alfonso Novo ha avançat que el grup municipal del PP ha sol·licitat "oficialment que es faça públic l'acord de repartiment" i que s'explique "als ciutadans en el pròxim ple de finals de gener quina delegació ho ha proposat, qual ha sigut el criteri seguit per a repartir la publicitat i si el mateix està arreplegat en algun acord de la Junta de Govern".

El representant del PP ha asseverat que "l'interés general dels veïns de València no pot estar condicionat per les lluites dels partits que dirigeixen l'Ajuntament per a tindre més protagonisme mediàtic".

Alfonso Novo ha manifestat que "la publicitat institucional, igual que tots les partides que conté el pressupost municipal, han de dividir-se sempre en funció de les necessitats públiques i no per l'interés partidista com lamentablement vé fent el tripartit". "Anem a demanar a Ribó que done explicacions sobre les intencions reals que amaga l'acord de repartiment que hui hem conegut", ha agregat.

Per la seua banda, el portaveu de Cs, Fernando Giner, ha considerat que "decidir la destinació dels diners públics en funció d'interessos partidistes és una pràctica que ha d'acabar-se ja". Ha criticat que el Govern de la Nau "pacte per a repartir-se la publicitat institucional" i ha exigit a l'alcalde "el mateix interés per a pactar acords que acaben amb la desocupació juvenil".

"Teníem clar que el repartiment dels pressupostos era un repartiment de poder i que no atenia a les necessitats dels valencians i ara que s'ha destapat el repartiment dels contractes de publicitat ens temem que aquesta ha sigut la tònica des del principi de legislatura i que aquesta manera de procedir la van a empitjorar de cara a les eleccions de 2019", ha apuntat Giner.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento