Ribó després de la confessió de Correa: "És una cosa que tots teníem en el nas i que ahir es va explicitar"
Ribó després de la confessió de Correa: "És una cosa que tots teníem en el nas i que ahir es va explicitar" Europa Press

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació a partir de les paraules de Correa, qui ha reconegut que el PP liderat per l'expresident de la Generalitat i expresident d'aquesta formació a la Comunitat Valenciana Francisco Camps va pagar en negre els actes de les campanyes de les eleccions municipals de 2007 i de les generals de 2008 a Orange Market.

El primer edil i membre de Compromís ha considerat que les de Correa són "unes declaracions fortes, importants i gravíssimes" però ha matisat que es tracta d'unes afirmacions que "d'alguna manera temíem o esperàvem" i que manifesten, "sempre amb el presumptament davant" que "el PP a nivell autonòmic s'ha finançant de forma il·legal". "És una cosa que tots teníem en el nas i que ahir es va explicitar d'una forma molt clara", ha exposat.

Joan Ribó ha agregat que açò ha suposat que els populars de la Comunitat Valenciana hagen dut a terme campanyes electorals "com si estiguera dopat" i "no en igualtat de condicions". Així mateix, ha considerat que "el que es feia en el cas Gürtel a nivell autonòmic" té en l'Ajuntament de València "la seua reproducció no exacta però molt semblant, amb el cas Taula".

"Si allà hi havia unes empreses, ací tenim unes empreses també que es diuen Laterne i Trasgos i en les quals d'alguna manera els mecanismes són molt semblants", ha manifestat l'alcalde. Ribó ha agregat que els qui "millor" saben com es treballava amb aquestes firmes són els regidors del grup municipal del PP que estan investigats en el cas Taula i exregidors en la mateixa situació.

"Com ho feien, crec que els que millor ho saben són els regidors del PP actualment encausats i algun que no està de regidor", ha exposat.

Joan Ribó ha lamentat que els populars hagen dut a terme "campanyes electorals amb un avantatge il·legal" i "amb un finançament presumptament il·legal" que els ha fet estar "en unes condicions de no igualtat" amb la resta de partits que es presentaven als comicis.

Igualment, el primer edil ha criticat que per a les seues campanyes electorals el PP haja comptat "amb uns recursos que presumiblement són de tots" i ha reclamat que retorne "fins a l'últim euro que s'ha agafat de les arques autonòmiques o de les arques municipals".

"SANITAT DEMOCRÀTICA"

L'alcalde de València ha confiat en la justícia i ha estimat "imprescindible", en favor de "la sanitat democràtica", que qui "haja comès aquests presumptes delictes, retorne els diners que va llevar a tots".

Consulta aquí más noticias de València.