El PP estudia accions legals davant una presumpta contractació irregular de familiars de Compromís en la Diputació
El PP estudia accions legals davant una presumpta contractació irregular de familiars de Compromís en la Diputació EUROPA PRESS

El grup popular de la Diputació de València està estudiant accions legals davant una presumpta contractació irregular de familiars de Compromís en la corporació provincial relacionada amb el MuVIM.

Els 'populars' han assenyalat en un comunicat que des del MuVIM s'han produït contractacions continuades "a dit" a una empresa i un autònom, que ha resultat ser l'administrador de la mercantil anteriorment contractada per a un mateix servei. En aquest cas, els actors-guies de la seua exposició permanent.

"Un comportament que presumptament només busca eludir el control per part d'Intervenció i afavorir a un únic beneficiari real que, a més, té vincles familiars amb el tinent alcalde de Paterna, Juan Manuel Ramón Paul", ha dit.

Per als 'populars', la situació s'agreuja quan les primeres contractacions coincideixen amb el període en què Juan Manuel Ramón exercia d'assessor de Xavier Rius en la Diputació de València.

Per a la portaveu popular, Mari Carmen Contelles, "desgraciadament en aquests dos anys i mig, Compromís ja ha demostrat en massa ocasions que només els agrada la Diputació per a cobrar els sous dels seus diputats i assessors, mentre reparteixen contractes a dit a familiars de manera presumptament irregular", ha criticat.

Segons Contelles, "estem davant un comportament reincident i que s'està convertint en una constant en la gestió de Compromís en la Diputació de València". "Ja va succeir amb la contractació de dos catàlegs d'una exposició del MuVIM i ara es repeteix una fórmula similar amb l'agreujant de contractar un germà d'un assessor de Xavier Rius. Tampoc podem oblidar la polèmica contractació a dit d'agendes a una impremta del poble del diputat de Cultura", ha recordat la portaveu.

Per a finalitzar, Contelles ha exigit al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, que prenga mesures davant aquestes conductes per part dels seus socis de Compromís: "No pot romandre al marge del que succeeix en la institució que presideix", sosté.

Des d'aquesta formació política s'ha sol·licitat accés complet a l'expedient de contractació i totes les factures vinculades al germà del tinent alcalde de la localitat valenciana de Paterna.

JUNTA DE PORTAVEUS "URGENT"

Per la seua banda, la portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació, Mamen Peris, ha sol·licitat la celebració d'una Junta de portaveus urgent i extraordinària "perquè el Govern done explicacions dels contractes menors relacionats amb el MuVIM". "Exigim conéixer tots els detalls sobre la contractació de guies per a l'exposició permanent del museu", ha destacat.

"Hem trobat diferents contractes amb l'empresa 'Fàbrica de somnis' i el seu administrador en els decrets; però com no superen el límit de 18.000 euros i, per tant, no requereixen concurs per a la seua adjudicació, no sabem molt més", ha exposat.

I ha agregat: "Els decrets només especifiquen el CIF de l'empresa i si volem tindre més informació, hem de demandar-la", ha detallat la diputada, al mateix temps que ha recordat que "Cs ja ha denunciat aquesta falta de transparència en diverses ocasions".

A més, la diputada ha registrat una pregunta en la qual ha demanat que la delegació de Cultura aclarisca si l'empresa contractada, sense concurs previ, és propietat d'un familiar d'un alt càrrec de Compromís. "Seria un fet molt greu si s'és així, però esperarem la resposta del quatripartit per a pronunciar-nos sobre aquest tema", ha dit.

Consulta aquí más noticias de València.