Comunitat Valenciana

València reordena i limita a 30 quilòmetres per hora el trànsit a l'entorn de la plaça Xúquer

  • L'actuació integral en el barri de Sant Josep, que preveu la limitació de velocitat en tots els carrers, entra en vigor aquest dijous.
  • Inclou l'ampliació de l'espai per als vianants mitjançant la col·locació de jardineres, i noves zones per a càrrega i descàrrega.
  • En la plaça, l'estacionament passarà de bateria a cordó, i es canviarà el sentit de diversos carrers per a evitar el "trànsit oportunista".
Así quedará el sentido de circulación en el entorno de Xúquer a partir de este jueves. En rojo, las calles que cambian de sentido.
Así quedará el sentido de circulación en el entorno de Xúquer a partir de este jueves. En rojo, las calles que cambian de sentido.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Así quedará el sentido de circulación en el entorno de Xúquer a partir de este jueves. En rojo, las calles que cambian de sentido.

L'Ajuntament de València reordenarà a partir d'aquest dijous el trànsit a l'entorn de la plaça Xúquer, en el barri de Sant Josep. L'actuació preveu la limitació a 30 quilòmetres per hora de la velocitat permesa en la zona i el canvi de sentit de diversos carrers.

Segons ha informat el Consistori, aquesta actuació, que es realitza a petició de les associacions de veïns del barri, té l'objectiu de millorar la mobilitat en tot l'entorn de la plaça i els principals carrers adjacents.

Ja en 2013 l'associació veïnal, integrada en la Federació d'Associacions de Veïns de València, disposava d'un "complet estudi tècnic" i un pla per a la pacificació del trànsit elaborat amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València, que es va facilitar a l'Ajuntament.

Després d'escoltar als veïns i observar les seues propostes, així com altres opcions alternatives o complementàries per a aconseguir aquesta pacificació i la millora de la seguretat vial en la zona, el Consistori va plantejar una sèrie d'actuacions que primer es van consensuar amb l'entitat veïnal i posteriorment es van comunicar i van debatre en sessió oberta en el barri el passat 21 de desembre.

Amb la finalitat de millorar els itineraris per a vianants en la plaça Xúquer, s'amplia l'espai per als vianants mitjançant la col·locació de jardineres i pilons en la zona d'estacionament, que es transforma de bateria a cordó. Les zones per a vehicles i vianants es delimitaran, a més, amb les corresponents marques vials (borda de calçada, zebrat, passos de vianants, accés a guals, etc.).

Amb la finalitat d'evitar el trànsit oportunista que travessa el barri, sense que aquest siga el seu origen o destinació, es canvien els sentits de circulació dels següents carrers: Gorgos, entre Clariano i plaça Xúquer; Serpis entre Poeta Artola i Ramon Llull; Poeta Artola, entre Serpis i l'avinguda Blasco Ibáñez.

Entrades a Blasco Ibáñez

Així mateix, el tram que actualment és d'eixida des de la plaça Xúquer a l'avinguda de Blasco Ibáñez passa a ser d'entrada a aquesta plaça i el tram de la via de servei de Blasco Ibáñez, entre el carrer del Poeta Artola i aquest accés a Xúquer, actualment de doble sentit, passa a ser de sentit únic entre aqueixes interseccions.

Es limita a 30 Km/h la velocitat en tots els carrers del barri. Es col·locaran senyals R-301 en tots els accessos i es reforçarà amb marques vials en tots els carrers. També s'ordena l'estacionament mitjançant marques vials i es repinten les existents en tots els carrers del barri.

Així mateix, s'estableixen noves zones d'estacionament per a càrrega i descàrrega i es millora la visibilitat en les proximitats dels passos de vianants, mitjançant la creació d'estacionaments per a motocicletes. També es col·locaran forquetes per a estacionament de bicicletes, distribuïdes per tot el barri.

Com en qualsevol altra actuació similar, les mesures s'han coordinat amb el Servei de Residus Sòlids, per a la reubicació de contenidors, i amb el Servei de Domini Públic, per a la reubicació de terrasses autoritzades en la plaça Xúquer, que s'emplaçaran en l'espai lliure de trànsit guanyat en calçada, deixant lliures les voreres per a ús exclusiu per als vianants.

Comunicació als propietaris de vehicles

De la mateixa manera, igual que succeeix sempre que es realitza un canvi del sentit en una via i amb la finalitat de generar la menor molèstia als vehicles ja estacionats el canvi serà comunicat als seus propietaris mitjançant un fullet en el seu parabrisa indicant el nou funcionament de la via.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que amb aquesta actuació segueixen "atenent les peticions dels barris de gaudir d'entorns més lliures de sorolls i fums, facilitant el tràfic necessari i guanyant al mateix temps espai per a ús ciutadà i la mobilitat per als vianants".

Grezzi també ha agraït a l'Associació de Veïns del barri de Sant Josep "la seua tenacitat i embranzida per a reclamar un barri més saludable quan ningú els feia cas, fins que per fi han trobat l'atenció i resposta que mereixien".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento