Comunitat Valenciana

Les institucions es concentren en record d'Andrea, l'última víctima de "la bogeria masclista"

  • Oltra diu que "la societat està unida contra el terrorisme masclista", "al costat de les víctimes" i "completament enfrontats als agressors, als assassins".
  • Tot i que fou assassinada en 2017, l'homenatge es va celebrar el dimarts, quan el Govern va confirmar aquest crim com un cas de violència de gènere.
  • "No es tracta de culpar a ningú sinó d'actualitzar i millorar protocols, analitzar casos com aquest per a previndre i que no tornen a succeir", explica Moragues.
Minut de silenci per Andrea Carballo
Minut de silenci per Andrea Carballo
GVA

Representants del Govern valencià, de Les Corts, Diputació i Ajuntament de València i el delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, s'han concentrat aquest dimarts enfront de les portes del Palau de la Generalitat en record d'Andrea Carballo, l'última víctima de "la bogeria masclista", i contra "els qui es creuen amb dret de llevar la vida a una dona simplement perquè és una dona".

Aquest minut de silenci de condemna a l'últim cas de violència de gènere, que va morir el 23 de desembre en el xoc del vehicle que conduïa la seua exparella contra una gasolinera en la localitat castellonenca de Benicàssim, s'han repetit enfront de Les Corts, ajuntaments, universitats i hospitals, entre altres institucions.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta Mónica Oltra ha destacat l'unitat que representa el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i el Pacte d'Estat contra la violència de gènere per a demostrar que "la societat està unida contra el terrorisme masclista", "al costat de les víctimes i les seues famílies" i "completament enfrontats als agressors, als assassins".

"Actualitzar i millorar tots els protocols"

Oltra ha lamentat la mort d'Andrea Carballo, última víctima de "la bogeria masclista" de 2017 encara que la concentració de repulsa se celebra aquest dimarts perquè no va ser fins a aquest dimarts quan el Govern va confirmar aquest crim com un cas de violència de gènere.

Sobre aquest tema, ha reiterat la necessitat que l'entorn de les víctimes denuncien i "trenquen les barreres i els murs que moltes vegades separen el terror masclista de la protecció que els poders públics han de donar a les víctimes".

Oltra ha constatat que "encara són molt poques" les denúncies que es presenten des de l'entorn de la víctima a pesar que és "molt difícil" que quan una dona està en una situació de violència la seua família, els seus amics o els seus companys de treball "no sàpien el que està passant".

Per la seua banda, el delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, ha assenyalat que la mort d'Andrea, que havia denunciat la seua exparella, que tenia un orde d'allunyament, "fa pensar que cal actualitzar i millorar tots els protocols" perquè casos com aquest no tornen a repetir-se.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que hi ha molts agents que intervenen des del poder judicial que determinen les mesures cautelars o de protecció a través dels diferents cossos policials. "No es tracta de culpar a ningú sinó d'actualitzar i millorar protocols, analitzar casos com aquest per a previndre i que no tornen a succeir", ha assenyalat.

"Més mitjans i voluntat política"

Per la seua banda, la diputada socialista Rosa Peris ha reclamat que la violència masclista siga abordada com un Pacte d'Estat igual que es va aconseguir amb el terrorisme, però "fa falta mitjans i voluntat política". Així, ha assenyalat que Andrea "no va tindre la protecció que requeria com a víctima del terrorisme".

Així mateix, ha exigit a la ministra de Sanitat i Serveis Socials, Dolors Monserrat, que no convertisca el 016 en un telèfon d'atenció als maltractadors perquè és un telèfon d'atenció a les víctimes. "Que no desvirtue el que funcione bé", ha reclamat.

La diputada de Podem Cristina Cabedo ha assenyalat que la unió contra la violència masclista és primordial però "sempre que vaja acompanyada de recursos suficients". Així, ha assenyalat que és "un bon senyal" que el delegat de Govern estiguera present en aquesta concentració "però no ho és que haja esperat a acabar les vacances per a confirmar que és el cas d'Andrea és un cas de violència masclista".

Així mateix, ha considerat que el Pacte estatal "no és prou radical" per a acabar amb este problema i ha demanat una revisió de la valoració del risc.

La portaveu adjunta de Compromís Mónica Álvaro ha insistit en la necessitat d'unitat contra el terrorisme masclista, mentre que Merche Ventura, de Cs, ha reclamat que s'apliquen les mesures incloses en el pacte valencià perquè és el moment d'"oferir majors recursos, més campanyes d'educació i recursos en l'interior".

Finalment, la portaveu popular Maria José Catalá ha assenyalat que "la millor manera de combatre aquest alifac social és estar junts i units" com en el pacte nacional i autonòmic contra la violència de gènere i ha demanat també més mitjans per a combatre-la.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento