Comunitat Valenciana

Cs demanarà la compareixença de Marzà perquè explique els criteris de les ajudes a mitjans "catalanistes" i particulars

  • El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes ha sol·licitat la compareixença del conseller d'Educació, Vicent Marzà, perquè explique els criteris que s'han seguit per a concedir les ajudes per a promoció al valencià "a mitjans catalanistes i persones particulars", com un professor d'alemany.

Així ho ha indicat el portaveu adjunt de Cs, Juan Córdoba, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, en la qual ha assenyalat que gran part de les subvencions, que ascendeixen a un total de 2,8 milions, són "raonables" perquè reivindiquen que es dote d'ajudes als mitjans de comunicació "que tenen la seua activitat a la Comunitat Valenciana", però "no ocorre així en tots els casos", ha comentat.

En aquest sentit, ha explicat que entre els beneficiaris hi ha diferents plataformes amb domicili físic a Catalunya, "sense treballadors en cap punt de la Comunitat Valenciana, i els continguts del qual són clarament d'ideologia independentista".

"El tripartit està quedant retratat en reduir les quantitats que podria destinar al foment del periodisme valencià, per a beneficiar els seus interessos partidistes", ha assenyalat per a advertir que es tracta d'un altre intent de "catalanitzar la Comunitat".

A més, ha comentat que existeixen diversos exemples en els quals, segons la documentació oficial feta pública pel portal de transparència de la Generalitat, s'han concedit ajudes a persones, "que figuren amb el seu nom propi i DNI i l'activitat dels quals al capdavant d'una empresa relacionada amb el sector no s'ha especificat per part de la Conselleria". En aquest punt, ha posat l'exemple d'un home que s'identifica com a professor d'alemany i que rep més de 28.000 euros.

"Ens agradaria saber la justificació del Consell a aquestes ajudes", ha puntualitzat Córdoba qui, a més, ha indicat que Marzà "no ha respost les peticions de compareixença en les Corts "des de fa sis mesos", per la qual cosa veu de "lògica política que s'enfronte públicament a les preguntes de l'oposició".

PP: "NO ENS DONEN LA DOCUMENTACIÓ"

Des del PP, la portaveu adjunta del grup en la cambra valenciana, Eva Ortiz, ha criticat que han demanat la informació dels expedients d'aquestes ajudes de 2017, però no li l'han facilitat. Ha explicat que van tindre accés als expedients de les ajudes de 2015, però de les del 2016 només se'ls va deixar conéixer una part i de les de 2017 no se'ls ha facilitat la documentació.

Al seu juí, la pregunta és per què en el 2015 es facilitava la informació i ara es nega. "Potser és perquè en el 2015 no havíem dit que els germans del president de la Generalitat, Ximo Puig, accedien a subvencions, i ara no ens la donen, però arribarem al final de l'assumpte", ha subratllat.

Sobre aquest tema, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha defès que l'orde d'ajudes compta amb criteris "objectius" que s'han seguit. "No crec que que es concedisquen subvencions si no es compleix eixe orde que està fiscalitzada per la intervenció", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento