Comunitat Valenciana

CSIF recorre davant el TSJ el decret de selecció i provisió de personal de la Conselleria de Sanitat

  • La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha interposat recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) contra el decret 192/2017, d'1 de desembre del Consell, que estableix el reglament de selecció i provisió de personal estatutari al servei d'institucions sanitàries.
Façana del TSJCV
Façana del TSJCV
EUROPA PRESS
Façana del TSJCV

Així ho ha anunciat el sindicat, que recorda, a través d'un comunicat, que "ja va ser l'únic que va votar en contra del contingut del decret en Mesa Sectorial" i ara ho ha recorregut.

CSIF explica que presenta el contenciós per diverses raons, entre les quals destaca que el reglament "no accepta la convocatòria de places de promoció interna separades de les de torn lliure a través de la fórmula de concurs". El sindicat també mostra la seua discrepància amb els percentatges establits per a les oposicions de promoció interna.

Lamenta igualment que la norma "no accepte el reemplaçament de l'opositor que no prenga possessió, la qual cosa evitaria que quedaren vacants places ja pressupostades, que seran ocupades en precari". De la mateixa manera, indica que "la redacció que s'ha donat a les places de característiques específiques no garanteix l'accés a aquestes places per trasllat per al personal fix i tampoc el reciclatge del personal fix perquè puga accedir a elles". El sindicat s'oposa a la "infravaloració dels serveis prestats, que baixa del 50% al 40%" en el decret de selecció i provisió.

"MOBILITAT INVOLUNTÀRIA"

La central sindical expressa la seua oposició al fet que el reglament "no garantisca la reciprocitat de mèrits en barems d'institucions que sí que puntuaran per als barems de Conselleria, fins i tot sent eixos organismes part de la Generalitat". Igualment lamenta que "no permeta la mobilitat interadministrativa i obligue, en canvi, a la mobilitat

involuntària del personal per raons organitzatives".

El sindicat considera que el reglament aprovat per decret "no resol l'adaptació de llocs de treball per raons de salut". També assenyala que "no s'avança en la professionalització de l'administració, ja que per al nomenament de càrrecs directius se segueix mantenint la lliure designació. CSIF reclama que siguen sempre funcionaris els professionals que ocupen eixos càrrecs directius".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento