'La Encrucijada' de Paco Roca i Seguridad Social arriba a Pepita Lumier amb una exposició
'La Encrucijada' de Paco Roca i Seguridad Social arriba a Pepita Lumier amb una exposició PEPITA LUMIER

El projecte 'La Encrucijada', en el qual uneixen forces l'il·lustrador Paco Roca i la banda Seguridad Social, es materialitzarà també en una exposició que es podrà contemplar en la galeria Pepita Lumier de València a partir del pròxim 19 de gener.

Aquest projecte conjunt impulsat pels artistes valencians ha donat com a fruit un còmic-disc publicat per Astiberri i un documental, 'Crossroads: Paco Roca y Seguridad Social en La Encrucijada', produït per Miguel Perelló.

Es tracta d'"un explosiu encreuament de camins entre còmic i música" en el qual Paco Roca es despulla en el seu diàleg amb José Manuel Casañ, líder de la banda Seguridad Social, per a crear "un apassionant retrat de trenta anys de cultura pop d'aquest país", segons afirma l'editor literari Óscar Palmer.

La sala es va obrir al 2015 amb una exposició individual de Paco Roca.

Ara, el camí continua amb una mostra en Pepita Lumier, galeria que va obrir les seues portes al setembre de 2015 amb una exposició individual de Paco Roca en la qual, per primera vegada, es posaven en venda un gran nombre de pàgines originals i esbossos d'obra del dibuixant valencià que havien sigut exposades però no es podien adquirir.

En ella, es recopilaven treballs fonamentals de 'Los Surcos del Azar' o 'Memorias' i 'Andanzas de un hombre en pijama', així com col·laboracions per a premsa, entre uns altres, recorda l'espai cultural a través d'un comunicat.

Aquesta vegada, coincidint amb el llançament del seu últim projecte i volent tant Paco Roca com la galeria anar més enllà en la proposta expositiva i tornar a oferir una mostra que es diferencie, l'exposició serà conjunta i serà del dibuixant i de Seguridad Social.

Tots dos han demostrat una gran motivació perquè 'La Encrucijada' oferisca totes els seus possibles vessants d'"exposició" al públic i és, per eixe motiu, que en la seua gira de presentacions amb actuacions de música incloses, no podia faltar una mostra plàstica del procés de treball.

Esbossos originals

En 'La Encrucijada' es mostraran i estaran a la venda, de nou per primera vegada, esbossos originals a llapis i planxes originals en tinta de les pàgines interiors del còmic, entre les quals es veuran l'adaptació de dibuix que Paco Roca ha anat realitzant segons l'època i la música.

Els visitants trobaran obra gràfica d'edició limitada a color (editada gràcies a la col·laboració i implicació de la Impremta CG) de la portada i contraportada; a més d'objectes personals de José Manuel Casañ com la guitarra amb la qual va compondre les cançons, la llibreta on va escriure les lletres i algun que un altre objecte de col·leccionista. El concepte d'exposició en 'La Encrucijada' -que es podrà visitar fins al 17 de febrer- es transforma seguint el mateix patró que la narració del còmic.

Consulta aquí más noticias de València.