Govern i Generalitat ultimen la creació del 'policia sanitari' per a evitar agressions en hospitals
Govern i Generalitat ultimen la creació del 'policia sanitari' per a evitar agressions en hospitals ARCHIVO

La Delegació de Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana i la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana mantenen aquest dimarts una reunió amb la finalitat d'ultimar la posada en marxa de la figura del 'policia sanitari' en els hospitals i centres valencians i evitar així les agressions als professionals que treballen en ells. La Policia i la Guàrdia Civil ja han nomenat les persones que actuaran com a interlocutors i s'està "a l'espera" que l'administració autonòmica designe als seus.

Així ho ha explicat el delegat de Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, que ha visitat a Xiva (València) l'escola EagleDron, a preguntes dels mitjans sobre aquesta figura -denominada interlocutor territorial policial sanitari- impulsada després de les diverses reunions mantingudes pel Ministeri de Sanitat i organitzacions professionals.

Fruit d'eixos contactes es va dictar una instrucció de la Secretaria d'Estat de Seguretat que estableix una sèrie de protocols d'actuació per a vetlar per la seguretat dels treballadors mèdics. Això ha tingut també el seu reflex a la Comunitat Valenciana, on s'han produït trobades i les forces i cossos de seguretat ja han nomenat als seus interlocutors tant per part de la Guàrdia Civil com de la Policia Nacional.

"Hui mateix hi ha una reunió amb la Generalitat, ja que estem a l'espera que es designen els interlocutors dels centres hospitalaris", ha informat Moragues, que ha apuntat que hi ha hagut "un canvi en la Conselleria de Sanitat en la prefectura de Prevenció de Riscos i açò ha retardat acabar eixa definició, però hui hi ha reunió i esperem que es nomenen" per part de l'administració autonòmica.

"Tasca preventiva"

Aquesta iniciativa suposarà que "cada hospital i centre de salut ha de tindre un interlocutor amb cossos policials per a comunicar les possibles agressions i que aquestes tinguen una ràpida resposta". A més, es catalogaran els centres i es durà a terme una "tasca preventiva atenent a antecedents violents".

El que es pretén, ha asseverat el delegat, és "actuar de la mà dels professionals mèdics i en coordinació amb la Conselleria per a intervenir i donar una ràpida resposta" davant aquest tipus de situacions.

"Es tracta de reduir aquest tipus d'incidents", ha resumit Moragues, que ha apuntat que ell mateix està en contacte amb el Col·legi de Metges i altres col·lectius per a treballar en eixa direcció.

Consulta aquí más noticias de València.