Puig exigeix al Govern que pague ja els 1.500 milions de la liquidació de 2016 i no al juliol
Puig exigeix al Govern que pague ja els 1.500 milions de la liquidació de 2016 i no al juliol EUROPA PRESS

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha exigit aquest dilluns al Govern que pague ja perquè siguen "una realitat" els 1.500 milions d'euros corresponents a la liquidació del sistema de finançament de 2016 i no en el mes de juliol. "Són recursos que té l'Estat i que són dels valencians i sense ells no podem pagar a temps a proveïdors ni a empreses", ha subratllat.

Així ho ha indicat Puig en una compareixença davant els mitjans de comunicació, després de la reunió de la comissió mixta de seguiment de la reforma del sistema de finançament per a analitzar la situació actual després que no s'haja complit el compromís del president del Govern, Mariano Rajoy, de renovar el model en 2017.

Puig critica l’"incompliment" de Rajoy amb la reforma del sistema de finançament.

Després de la trobada, en el qual han participat els grups parlamentaris, la Confederació Empresarial Valenciana, sindicats, universitats i la Federació de Municipis, Puig ha criticat l’"incompliment" de Rajoy amb la reforma del sistema de finançament, que espera que s’"esmene en les pròximes setmanes".

"No es pot continuar en aqueixa dinàmica. Açò no és guanyar temps com alguns diuen, sinó perdre-ho per a resoldre el problema territorial d'Espanya, que no és només Catalunya i el finançament és clau per a solucionar els problemes d'Espanya", ha reivindicat.

A més, el 'president' ha subratllat que no va a permetre "l'amenaça" ni el "xantatge" del Govern de retallar a la Comunitat 353 milions dels lliuraments a compte dels recursos del sistema de finançament de l'exercici 2018. "Açò no pot ser la solució", ha subratllat.

Consulta aquí más noticias de València.