Comunitat Valenciana

La Policia de Perú inicia la cerca de la valenciana desapareguda durant un viatge

  • Nathaly Salazar, de 28 anys, es trobava de viatge recorrent com "motxillera" diversos països de Sud-amèrica.
  • La família de la jove parlava tots els dies amb ella des que va iniciar el seu viatge fins al passat 1 de gener, últim dia que es van comunicar.
  • El consolat ha manifestat a la família que es pretén rastrejar "els llocs turístics" pròxims a Cuzco "que se suposa que ha visitat" Nathaly.
Nathaly Salazar, la joven desaparecida desde el pasado 1 de enero en Perú.
Nathaly Salazar, la joven desaparecida desde el pasado 1 de enero en Perú.
JUAN CARLOS CÁREDENAS / EFE
Nathaly Salazar, la joven desaparecida desde el pasado 1 de enero en Perú.

La Policia de Perú ha iniciat aquest dilluns de manera oficial la cerca de la jove equatoriana resident a València, Nathaly Salazar, desapareguda des de fa sis dies en aquest país sud-americà, en el qual es trobava de viatge.

Així ho ha confirmat Tamara, la germana de la jove, que ha indicat que el titular del Consolat Español a Lima (Perú) li ha comunicat que aquesta jornada ha començat ja oficialment la cerca de Nathaly per part de la Policia de Perú.

La família de la jove establida a València, de 28 anys, havia instat aquest dilluns al Govern espanyol a exigir al peruà iniciar oficialment la seua cerca i una recerca formal que permeta esbrinar el seu parador.

Igualment, havia reclamat que es puga rastrejar el mòbil que portava quan el passat 2 de gener, l'últim dia que va ser vista, va deixar l'hostal de Cuzco (Perú) en el qual estava allotjada.

La policia ja ha visitat l’hostal

Tamara ha agraït l'inici de la cerca de la seua germana i ha mostrat la seua satisfacció per açò. Així mateix, ha comentat que des de l'hostal, amb el qual ha mantingut contacte des que es va perdre la pista de la seua germana, li han indicat aquesta mateixa jornada que "la policia -que ja havia estat en l'establiment- havia anat a pels vídeos" de les càmeres de seguretat en les quals es veu a Nathaly per última vegada i a "per informació" per a "començar a treballar".

La familiar de la desapareguda ha manifestat que des del consolat se li ha precisat que es pretén rastrejar "els llocs turístics" pròxims a Cuzco "que se suposa que ha visitat" Nathaly, així com "el lloc pel qual ella va preguntar" per a anar el dia 2 de gener, situat a una hora i mitja d'aquesta ciutat.

"Màxima atenció"

El consolat li ha comunicat a Tamara que està "prestant la màxima atenció" a la desaparició de la seua germana, en contacte amb el vicecònsol en Cuzco i en coordinació amb el cònsol d'Equador a Perú.

Nathaly Salazar es trobava de viatge a Sud-amèrica des de finals del passat mes de setembre, quan va partir de València, ciutat en la qual resideix amb els seus pares, per a recórrer com "motxillera" diferents països.

Des de llavors, havia visitat Equador i es trobava ara a Perú, en concret, en la ciutat de Cuzco des del passat 28 de desembre. La família de la jove parlava tots els dies amb ella des que va iniciar el seu viatge fins al passat 1 de gener, últim dia que es van comunicar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento