El Consell estarà "en guàrdia" sobre el compliment del Pla de Rodalies
El Consell estarà "en guàrdia" sobre el compliment del Pla de Rodalies EUROPA PRESS

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha advertit al Govern central que haver consensuat el Pla de Millora de Rodalies a la Comunitat Valenciana "no és un xec en blanc" per al Ministeri de Foment, ja que el Consell "estarà en guàrdia" sobre si es materialitza en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Així s'ha pronunciat aquest dilluns en una roda de premsa per a fer balanç sobre les inversions en obres públiques, preguntada pels mitjans sobre si confia en el calendari per a l'aplicació del pla anunciat pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

Salvador ha destacat que el Pla de Rodalies ha sigut negociat amb el Consell i que, "del primer document al que finalment va presentar el ministre, hi ha hagut canvis substancials, ja que d'una inversió de 800 milions han acabat en més de 1.000".

"Sempre, evidentment, tot està condicionat al fet que efectivament es plasmen en els PGE aqueixes inversions. De moment, s'ha presentat un pla amb el qual estem d'acord en els continguts i actuacions que es plantegen, però la prova de cotó serà quan s'aproven els PGE. Veurem ací les inversions que estan previstes", ha recalcat.

La consellera ha fet èmfasi en què la licitació del Ministeri a la Comunitat ha baixat en 2017 respecte a l'any anterior. "Veient l'incompliment dels PGE, tenim la responsabilitat i el deure fer un seguiment, primer, que apareguen en els pressupostos i, després, que s'execute. I ací no anem a baixar la guàrdia", ha assegurat.

En la mateixa línia, preguntada per la possible millora de la freqüència de trens en el nord de Castelló i Vinaròs, ha posat en valor que "han complit amb declarar les Rodalies del nord obligació de servei públic", però "han d'aclarir les freqüències i quin tipus de servei de Rodalies; si que han aclarit la prolongació de Rodalies fins a Vinarós". "El compromís és per a primavera de 2018, així que estarem expectants", ha agregat.

Liberalització de l'AP-7

D'altra banda, preguntada sobre la liberalització de l'AP-7 en 2019 i si hi ha hagut avanços a establir els seus vials de connexió, Salvador ha subratllat que, ja que el Ministeri "no mou fitxa", la Conselleria està preparant una proposta que presentarà una vegada consensuada amb els ajuntaments afectats. "El ministeri en aquesta qüestió ni està ni se li espera", ha resolt.

Consulta aquí más noticias de València.