Comunitat Valenciana

Els morts en les carreteres valencianes van caure un 15% durant 2017

  • El nombre de víctimes mortals en les vies de la Comunitat Valenciana passa de 117 en 2016 a les 100 registrades en 2017. 
  • Els accidents també van baixar en les tres províncies, des dels 110 fins als 92 de l'any passat. 
  • El delegat del Govern demana «màxima prudència» al volant en el final de la campanya de Nadal.
ACCIDENTE EN LA AVENIDA VALENCIA
ACCIDENTE EN LA AVENIDA VALENCIA
POLICÍA LOCAL
ACCIDENTE EN LA AVENIDA VALENCIA

Al contrari que en el conjunt d'Espanya, on el nombre de morts en les carreteres interurbanes ha pujat per segon any consecutiu, els morts en les vies de la Comunitat Valenciana han baixat un 15%, en passar de 117 morts en 2016 a les 100 víctimes mortals del passat exercici, segons les dades provisionals de la Direcció general de Trànsit (DGT).

També ha baixat el nombre d'accidents mortals un 16%, en passar de 110 a 92. De la mateixa manera, s'ha reduït el nombre de ferits hospitalitzats per accident de trànsit un 12%, passant de 52 l'any 2016 als 46 ferits hospitalitzats l'any 2017. I, d'altra banda, el nombre de ferits no hospitalitzats també baixa un 12%, de 56 a 49 enguany.

Per províncies, a Alacant s'ha reduït el nombre de morts en carretera passant de 40 morts l'any passat als 37 en 2017, un descens del 8%. Per la seua banda, el nombre d'accidents mortals ha augmentat dels 35 de l'any 2016 als 36 de 2017. Castelló lidera el descens de víctimes mortals amb un 26% en el nombre de morts, passant de 31 l'any 2016 als 23 de l'últim exercici.

Així mateix, s'ha reduït el nombre d'accidents mortals un 33%, en caure de 30 a 20. Per tant, s'ha reduït al voltant d'un terç el nombre de víctimes i accidents mortals. I, finalment, la província de València, que l'any 2016 va registrar 46 morts i l'any 2017 han sigut 40, la qual cosa significa un descens respecte a l'any anterior del 13%. Els accidents registrats amb víctimes mortals van ser 45 l'any 2016, mentre que 2017 s'ha tancat amb 36 accidents mortals, un descens del 20%.

El delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, va assenyalar el dimarts que, encara que s'està avançant per part dels conductors en major prudència a l'hora de conduir i s'han millorat les carreteres amb major control, «mai estarem satisfets mentre hi haja un sol mort en la carretera», va asseverar.

Final de la campanya especial de Nadal

Moragues va tornar a apel·lar a la prudència i al compliment de les normes de trànsit als conductors que aquests dies isquen a la carretera. S'ha iniciat la tercera fase del dispositiu de seguretat per l'Operació Especial de Nadal. La Comunitat Valenciana mobilitza en aquest dispositiu a més de 1.000 efectius, entre agents de trànsit, servei de manteniment de carreteres i control de trànsit.

«Ens trobem en el final de la campanya especial de Nadal que acaba el dia 7 de gener i és necessària la màxima prudència en la carretera per a evitar accidents», va afirmar. El màxim representant de l'Executiu central a la Comunitat Valenciana va fer una crida també als conductors perquè «no utilitzen el mòbil mentre es condueix, ja que les distraccions són una de les causes principals dels accidents mortals», va recordar.

Plans metropolitans de mobilitat

D'altra banda, i també en l'àmbit de la mobilitat, la Generalitat realitzarà 40.000 enquestes per a elaborar els plans metropolitans de mobilitat de les àrees de València, Alacant-Elx i Castelló. Aquests plans abasten 83 municipis de la Comunitat Valenciana on resideixen al voltant de 3 milions d'habitants.

De tots ells, per al director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, «destaca per la seua complexitat el de València: la tercera àrea metropolitana d'Espanya per grandària i que reuneix 60 municipis i 1,9 milions de ciutadans».

«Actualment -va explicar Domingo- s'està desenvolupant la campanya d’enquestació dels tres plans, la fase més important del treball de camp que servirà per a obtenir informació detallada sobre com es mouen els habitants d'un àrea metropolitana en un dia tipus de l'any i per a açò es descompon l'àmbit en districtes, barris, seccions censals o zones de transport».

Amb aquest objectiu s'han previst diferents tipus d'enquestes: a ciclistes, vianants, conductors, viatgers de transport públic..., entre les quals destaquen, va agregar el director general, «les domiciliàries i les executades a bord del transport públic». Les enquestes domiciliàries estan sent telefòniques, amb una durada mitjana de 17 minuts.

En elles, segons expliquen des del departament que dirigeix María José Salvador, es pregunta als usuaris per tots els viatges realitzats el dia anterior. El resident és triat per quotes de sexe i edat en la llar seleccionada aleatòriament en la zona de transport corresponent.

Planificar el viatge, clau amb el cotxe 

Davant un desplaçament, Trànsit recomana informar-se sobre les condicions meteorològiques i portar pneumàtics de recanvi i cadenes. També recorda la importància de mantenir la distància de seguretat, adequar la velocitat a la via i usar sempre el cinturó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento