Comunitat Valenciana

El president de les Corts demanarà als grups del Congrés que "no retarden més" la reforma de l'Estatut valencià

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Enric Morera
Enric Morera
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Enric Morera

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, demanarà als grups en el Congrés dels Diputats que "no retarden més" la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

El responsable del parlament valencià ha anunciat que farà esta sol·licitud després d'haver rebut resposta a la carta que va enviar a la presidenta de la Cambra baixa, Ana Pastor, demanant explicacions per les "reiterades ampliacions dels períodes per a la presentació d'esmenes per a la reforma de la disposició addicional primera de l'Estatut d'Autonomia".

En la comunicació rebuda en el Palau dels Borja, amb data de 20 de desembre, Pastor assegura que l'ampliació de les pròrrogues és una responsabilitat i petició dels grups parlamentaris. "Són els grups parlamentaris de la Cambra els que, en l'exercici de la seua funció d'impuls polític, marquen els temps de tramitació de les iniciatives legislatives", observa el text.

Vista la resposta, el president de les Corts ha informat que enviarà una carta als portaveus dels diferents grups parlamentaris en el Congrés "per a demanar-los que no posposen per més temps la reforma estatutària que ha de garantir una inversió territorializada de l'Estat que respecte el pes poblacional valencià".

Des de la cambra valenciana recorden que al juliol de 2015, el

president Morera va demanar, com una de les seues primeres tasques, al llavors president del Congrés, Jesús Posada, la inclusió en l'orde del dia del debat per a la presa en consideració de la tramitació de la reforma, fet que es va repetir en dos ocasions més, dirigint la carta també a presidents diferents, com Patxi López i Ana Pastor.

Recentment, i en vista que s'ha ampliat en 41 ocasions el període de presentació d'esmenes per a la reforma, el President del parlament valencià va enviar una carta, amb data 12 desembre, a la presidenta del Congrés, que ara ha obtingut contestació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento