Comunitat Valenciana

El PP critica que el Consell perdonara a Terra Mítica 4 milions d'interessos de demora i demana explicacions a Puig

  • El grup parlamentari del PP en les Corts Valencianes ha criticat aquest dimarts que el Consell decidira en 2016 "perdonar al voltant de 4 milions d'euros a Terra Mítica" procedents d'"interessos de demora" de dos préstecs contrets per aquesta entitat.
Els diputats del PP Rubén Ibáñez i Eva Ortiz en la roda de premsa
Els diputats del PP Rubén Ibáñez i Eva Ortiz en la roda de premsa
EUROPA PRESS
Els diputats del PP Rubén Ibáñez i Eva Ortiz en la roda de premsa

Els 'populars' han precisat que l'administració autonòmica va decidir no deixar de percebre eixa quantitat en acceptar la rebaixa dels interessos previstos inicialment en els crèdits, del 18 i del 25 per cent, respectivament, al 7 per cent plantejat per Terra Mítica Parc Temàtic de Benidorm S.A..

Així ho han indicat la portaveu adjunta del PP en les Corts, Eva Ortiz, i el seu portaveu d'Economia, Rubén Ibáñez, en la roda de premsa oferida per a donar a conéixer eixa decisió i anunciar que el seu grup demanarà la compareixença del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i dels membres del consell d'eixa entitat en el qual es va acordar "perdonar" aquest deute "el 9 de març de 2016".

Entre aquests últims estan representants de "la cúpula" de la Conselleria d'Hisenda com el seu titular, Vicent Soler, i la seua secretària autonòmica, Clara Ferrando, segons ha precisat Eva Ortiz, que ha acusat el Consell de "falta de transparència" i d'"opacitat" i ha censurat que pretenga "retallar controls". Ha assenyalat que "els valencians no mereixen un govern que perdone deute a qui el deu" i que d'aquesta manera "perdone diners que són dels valencians".

La representant del PP ha agregat que aquesta és "la segona vegada" que l'Executiu valencià fa alguna cosa així després de "perdonar a Mediapro al voltant de 7 milions d'euros". "I no serà l'última vegada que venim a dir alguna cosa així", ha lamentat, al mateix temps que ha considerat que "el màxim responsable" d'eixe tipus de decisions és Ximo Puig, tant "si ho sap com si no". En aquest últim cas, ha apuntat que el cap del Consell hauria de "cessar els membres del consell" que ho van aprovar.

"No deixarem de denunciar irregularitats i falta de control i opacitat en aquest govern", ha dit la portaveu adjunta del PP, que ha ressaltat que a aquesta formació li consta que "hi ha membres d'eixe consell que no estaven molt conformes amb que s'aprovara eixe perdó de deute d'al voltant de 4 milions d'euros" a Terra Mítica "relacionat amb interessos de demora".

Per la seua banda, Ibáñez ha manifestat que aquest és "un tema de gravetat important" i ha assegurat que decisions així s'adopten "amb coneixement de causa". El portaveu d'Economia 'popular' ha explicat que "el Govern del PP va presentar al febrer de 2015 una demanda davant el jutjat cap a Terra Mítica reclamant el deute pels préstecs" contrets i ha criticat que "en arribar el govern de Puig el primer que fera fóra intentar negociar eixe deute".

Rubén Ibáñez ha detallat que en eixa demanda l'Advocacia de la Generalitat "reclamava 22 milions més els interessos corresponents". Ha indicat que part d'eixa quantitat, 11,3 milions d'euros, s'han cobrat però ha ressaltat que "el cavall de batalla està en els interessos de demora".

SENSE INFORME DE L'ADVOCACIA DE LA GENERALITAT

Ibáñez ha ressaltat que això "ha costat als valencians al voltant de 4 milions d'euros" en haver acordat "el perdó dels interessos" de demora. Ha agregat que "a més, la gravetat" d'eixa mesura és que es va fer "sense cap informe de l'Advocacia de la Generalitat" a pesar que "existeix un conveni de col·laboració entre aquesta i la Societat Parcs Temàtics".

El parlamentari del PP ha censurat que s'haja "passat olímpicament" d'eixe acord i que la mesura, "sense suport legal", s'acordara en el consell de Terra Mítica "obviant l'informe de l'Advocacia de la Generalitat".

"Açò suposa una responsabilitat comptable. Volem que es retornen eixos 4 milions i que s'òbriga expedient per a recuperar eixos diners dels valencians. No sabem per què es va perdonar eixe deute i per què l'Advocacia de la Generalitat no va escriure ni una sola línia sobre eixe tema", ha dit.

Així, tant Eva Ortiz com Rubén Ibáñez han comentat que els serveis jurídics del PP "estan ja treballant sobre este assumpte" per a dur a terme "totes les accions" necessàries "en defensa dels interessos dels valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento