Comunitat Valenciana

La Conselleria d'Educació defén passar una hora a Anglés de Religió en l'ESO

  • El secretari autonòmic, Miguel Soler, recorda que religió augmenta en Batxillerat de dos a tres hores setmanals.
  • El decret de currículum d'ESO preveu la incorporació al currículum de Competència Comunicativa Oral en la primera llengua estrangera.
  • "No sé si també recorreran pujar a tres hores el Batxillerat o diran que està bé el de pujar a tres però no el de baixar a una, és un debat etern", ha postil·lat.
Pizarra escrita en inglés
Pizarra escrita en inglés
JCCM/EUROPA PRESS
Pizarra escrita en inglés

El secretari autonòmic d'Educació de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler, ha defés l'esborrany del decret de currículum d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat que, entre altres modificacions, contempla que Religió passe de dos hores a una en primer i segon curs per a destinar eixe temps lectiu a reforçar la competència oral en Anglés.

El representant de l'administració educativa ha recalcat que "si es vol posar una hora més d'anglés oral només es pot fer o incrementant l'horari a 31 hores a tot l'alumnat o repassant el conjunt de les matèries i veure quines són i com estan estructurades". Igualment, ha fet notar que Religió augmenta en Batxillerat de dos a tres hores.

Soler ha realitzat aquestes manifestacions durant la presentació de la nova oferta d'Escoles Oficials d'Idiomes a preguntes dels mitjans sobre la proposta que la Conselleria d'Educació portarà a la pròxima Mesa Sectorial de decret de currículum en les etapes de secundària obligatòria i batxillerat.

El document preveu la incorporació al currículum de Competència Comunicativa Oral en la primera llengua estrangera. En concret, serà una hora a la setmana de l'assignatura d'Anglés en primer i segon de l'ESO i primer de Batxillerat, de manera que la llengua anglesa passarà a tindre quatre hores. A més, serà una assignatura en si mateixa optativa en tercer -amb dos hores- i quart -tres hores- de l'ESO.

Açò suposa canvis en la distribució horària de Religió. En concret, en primer i segon de l'ESO s'elimina una hora d'aquesta matèria per a poder introduir la Comunicació Oral en Anglés. Per contra, en Batxillerat la Religió pujarà de dos a tres hores.

Possibles protestes

Preguntat per la possibilitat que alguna associació de professors puga recórrer per via judicial el decret si finalment s'aprova així, el secretari autonòmic ha comentat que "tot el professorat en general d'una especialitat determinada, i els de Religió no són una excepció, quan tenen menys hores que les de l'any anterior, sempre hi ha protestes". No obstant açò, ha assenyalat que no coneix a "cap col·lectiu" de professors que haja acudit als tribunals per eixe motiu. "Però bé, que cadascun faça el que considere", ha apuntat.

A més ha argumentat que "en l'educació secundària obligatòria tots els alumnes cursen quatre hores d'educació plàstica i visual en el conjunt dels quatre anys, quatre hores de Tecnologia, quatre hores de Física i Química i, si s'aprova aquest decret, quatre hores en total de Religió i de Valors Ètics".

"Pensem que la Plàstica, la Tecnologia i la Física i Química i els valors ètics tenen, com a mínim, la mateixa rellevància que la Religió". Per tant, "no sabem per què ací no hi ha problema i en Religió sí" quan a més és "una matèria que és l'única que està present des de l'inici de la primària fins al final" i en batxillerat ha pujat de dos a tres hores.

"No sé si també recorreran pujar a tres hores el Batxillerat o diran que està bé el de pujar a tres però no el de baixar a una, és un debat etern", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento