Comunitat Valenciana

Educació obrirà set escoles oficials d'idiomes per al curs 2018-2019 amb 4.000 noves places

  • La conselleria d'Educació obrirà set noves escoles oficials d'idiomes (EOI) el pròxim curs 2018-2019, a Vinaròs, Vila-real, Sant Vicent del Raspeig, Torrent, Paterna i dos a València ciutat, que oferiran 4.000 noves places, de les quals 1.400 seran de lliure accés i la resta, 2.560, seran gratuïtes per a anglés i valencià dirigides al professorat.
Presentació de les set noves EOI
Presentació de les set noves EOI
EUROPA PRESS
Presentació de les set noves EOI

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, al costat del secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, i el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha presentat aquest dimarts el nou mapa d'escoles oficials d'idiomes, que permetrà oferir per al pròxim curs un total de prop de 100.000 places, unes 85.000 de lliure accés, i quasi 13.000 gratuïtes per a anglés i valencià dirigides al professorat.

Sobre aquest tema, Marzà ha explicat que "seguint l'aposta del govern del Botànic per a incentivar l'aprenentatge d'idiomes" s'amplia l'oferta i s'acosta a la ciutadania per "criteris poblacionals i d'impacte socioeconòmic".

Així, algunes de la set noves escoles oficials d'idiomes eren seccions i unes altres són de nova creació que suposaran la contractació d'entre 40 i 50 nous professors que se sumen als 96 actuals.

En concret, en la ciutat de València, la secció de Benicalap passa a ser EOI amb autonomia pròpia, en el IES d'aquest barri, i es crea una EOI nova en el districte de Quatre Carreres en el IES Fonteta de Sant Lluís. Aquestes dos noves escoles se sumen a la qual ja hi havia a València-la Saïdia. A més, en la província la secció de Torrent passa a ser EOI autònoma i es crea una nova a Paterna.

A Alacant, a les EOI ja existents se suma una més amb autonomia, l'EOI-L'Alacantí a Sant Vicent del Raspeig, mentre que a Castelló a l'actual que se suma ara una altra seu autònoma a Vinaròs, denominada EOI-El Maestrat i una altra més a Vila-real denominada EOI-La Plana Baixa.

D'aquesta manera, la xarxa comptarà amb un total de 24 centres a la Comunitat Valenciana ja que aquests set nous centres se sumen a les quals ja hi ha a Alacant, Alcoi, Dénia, Elda, Elx i Torrevieja, a la de Castelló, i en la província de València a l'EOI de la capital, i les d'Alzira, Gandia, Llíria, Quart de Poblet, Sagunt, Utiel, i Xàtiva.

A més, a aquestes noves set escoles se sumen cinc seccions per al curs 2018-2019: l'IES Rascanya serà secció de l'EOI València-Benicalap, l'IES El Cid de l'EOI València-Quatre Carreres, Morella passarà a tindre una secció per a l'EOI-El Maestrat, l'IES Asunción serà secció nova de l'EOI d'Elx, i Rojales comptarà amb una secció de l'EOI d'Orihuela.

4.000 NOVES PLACES

Aquestes noves escoles permetran ampliar les més de 80.000 places ordinàries oferides en el curs 2017-2018 amb 3.940 noves places presencials i 400 noves per a grups de destresa oral. D'aquestes quasi 4.000 noves places, 1.400 seran de lliure accés i la resta seran gratuïtes per a l'aprenentatge del professorat, 2.030 d'anglés i 530 de valencià.

Marzà ha destacat que a més de més places també s'incrementen el nombre d'idiomes que s'ofereixen amb el neerlandés, finés i polonés, que se sumen als 14 idiomes que ja s'ensenyen en l'EOI valencianes: alemany, anglés, àrab, espanyol, eusquera, francés, grec, italià, japonés, portugués, romanés, rus, valencià i xinés.

A més, a Alacant es podrà estudiar basc i japonés, que s'oferirà també a Elx, mentre que a Torrevieja s'incorporarà el rus, a Castelló el basc i a Aiora el valencià.

MEDIATECAS I E-IDIOMES

Per la seua banda, el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Ruben Trenzano, ha explicat que el pròxim curs s'activarà la mediateca per a tota la població mitjançant un carnet i no només per als estudiants de l'EOI.

Aquests espais oferiran materials i recursos de tot tipus relacionats amb les llengües: lectures, aules d'autoaprenentatge o models d'exàmens i seran així mateix centres lúdics per a l'organització d'activitats com la lectura de premsa en diversos idiomes o tàndems lingüístics.

De la mateixa manera, Educació vol potenciar l''E-idiomes' el pròxim curs. Per a este curs 2017-2018 ja s'ofereix formació en modalitat 'on-line' en anglés (B2 i C1) i valencià (C1) dins del marc del Pla Integral d'Aprenentatge de Llengües per al Professorat com a projecte pilot.

A més, s'ha implantat la matrícula en línia en totes les EOI i s'han rebaixat les ràtios en els grups de primer del nivell A2, de 42 a 35 places.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento