Comunitat Valenciana

Rallo (PSOE) diu que el Govern central "va anteposar els interessos privats als generals" amb la indemnització de Castor

  • El diputat nacional del PSPV per Castelló Artemi Rallo ha mostrat aquest divendres la seua "satisfacció" per la decisió del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la la indemnització de 1.350 milions d'euros a l'empresa promotora del magatzem de gas Castor, i ha assegurat a Europa Press que el Govern central, en arbitrar un mecanisme "tan urgent" per a la indemnització, "va anteposar els interessos privats als generals".

Rallo ha qualificat la decisió que va adoptar llavors el Govern d'"arbitrària i injustificada", doncs -ha afegit- el decret llei "feia que s'abonara de forma immediata -en 30 dies- una indemnització escandalosa, que els ciutadans devien pagar en 30 anys".

Rallo ha ressaltat el paper que va jugar l'actual president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, "quan es va interposar el recurs d'inconstitucionalitat, que va promoure el Grup Parlamentari Socialista, perquè es reparara aquesta situació lamentable".

"FORA DE TOTA LÒGICA"

El PSPV-PSOE de Castelló també ha celebrat la decisió del Tribunal Constitucional (TC), amb la qual -segons ha apuntat- adquireix "rang de veres judicial" el que el Partit Socialista ja va advertir en 2014, que el Govern de Rajoy "no governa per al conjunt de la societat, sinó per a afavorir els sectors més poderosos, al dictat dels quals pareix actuar".

Com el PSPV-PSOE va posar de manifest en 2014, estava "fóra de tota lògica" que en un moment com aquell, en el qual s'estava aplicant una "despietada" política de retallades socials, es decidira aprovar un decret llei per a tramitar per la via d'urgència el pagament d'una indemnització multimilionària, "sens dubte injusta".

El PSPV ha demanat que el PP aclarisca quals van ser els motius que li van portar a pagar de forma "tan veloç" una indemnització de 1.350,7 milions d'euros a les empreses de Florentino Pérez. "El que s'imposava en un moment com aquell era realitzar una anàlisi de la situació mediambiental, administrativa, jurídica i econòmica que es creava a partir del moment en el qual es van produir els terratrèmols, per a prendre una decisió amb calma, que s'ajustara al Dret i a la lògica", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento