Comunitat Valenciana

Boluda (AVE) critica l'absència de política industrial del Consell i es pregunta si Bonig "sap el que és la CEV"

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
El president d'AVE, en una imatge d'arxiu
El president d'AVE, en una imatge d'arxiu
ARCHIVO
El president d'AVE, en una imatge d'arxiu

El president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha criticat aquest dijous la política industrial del Consell perquè considera que "no hi ha" i que ha fet "poques coses" en dos anys i mig de legislatura: "Està tot igual que estava, amb més o menys esbroncades". No obstant açò, ha lamentat que en el PPCV "no hi ha gent d'entitat que motive" i ha tingut paraules sobre la presidenta, Isabel Bonig. "Però sap Bonig el que és la CEV?", ha dit en al·lusió a la postura del PPCV sobre la llei de participació institucional.

Boluda s'ha expressat en aquests termes en el tradicional menjar de Nadal d'AVE amb periodistes, preguntat per com veu les situació del Consell en la mitat de la legislatura i després de l'aprovació definitiva dels pressupostos per a 2018, amb els vots de PSPV, Compromís i Podem.

"Però què han fet?", s'ha preguntat sobre el Consell, per a assegurar que "poques coses", si bé ha reconegut que un Govern autonòmic "està molt limitat" en determinades qüestions. Sí ha aprofundit en la seua política industrial, que veu inexistent, i ha posat com a exemple el parc empresarial Parc Sagunt (València): "Van a acabar de vendre el segon quan s'acaba de fer el primer".

En les inversions en infraestructures, ha criticat que el Consell no facilite l'ampliació de la V-21, la V-30 o la Pista de Silla (València). Es tracta, al seu juí, d'una política basada en el "projecte del 'no' per dir que 'no'".

EN EL PPCV "NO HI HA GENT QUE MOTIVE"

Qüestionat per com veu el paper de l'oposició i del PPCV davant la postura del Consell, el president d'AVE ha assegurat que entre les files 'populars' "no hi ha gent d'entitat que motive" i ha lamentat la falta de líders carismàtics en edat "jove".

"No dic que hagen de buscar velles glòries com (Esteban) González Pons -exconseller i actual eurodiputat del PP- i companyia", ha remarcat.

A nivell provincial, també s'ha referit a l'actuació del 'popular' César Sánchez al capdavant de la Diputació d'Alacant, i ha expressat, referint-se a ell, la seua preocupació perquè "els polítics actuen donant subvencions per a canviar l'ordre de les coses". "No sé ni de quin partit és", ha asseverat.

CAIXABANK I SABADELL "HO FARAN TOT DES D'ACÍ"

En matèria financera, el representant empresarial ha valorat com "decisions totalment irreversibles" els trasllats a la Comunitat Valenciana del domicili social dels bancs -CaixaBank a València i Sabadell a Alacant-.

De fet, ha elucubrat que "al final, en tres o quatre anys o el temps que siga estarà ací la seua direcció de veres" i "ho faran tot des d'ací", ampliant "a poc a poc" la base de decisió.

NO CREU QUE EL 21D FAÇA PERILLAR EL CORREDOR

A nivell d'infraestructures, Boluda ha sostingut que al Corredor Mediterrani "li poden afectar més els pressupostos" que el 21-D i ha destacat el treball realitzat des de l'organització per a impulsar aquesta infraestructura, a través de la plataforma '#QuieroCorredor'.

BICI A VALÈNCIA: "QUE M'HO DIGA UN ITALIÀ DE NÀPOLS..."

Vicente Boluda també ha defès un tram de túnel en l'accés nord al port de València davant el trànsit de camions a l'entrada i eixida de recinte. Pel que fa a la mobilitat en la ciutat, ha criticat el "corrent contra el cotxe" en l'Ajuntament i l'impuls al carril bici.

"Que m'ho diga un italià de Nàpols m'agrada menys encara", ha afegit, en referència al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i s'ha preguntat: "És que no hi ha cap valencià que ho puga fer?".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento