Comunitat Valenciana

Un bussejador d'una piscifactoria mor en una accident laboral a dos milles de Guardamar

  • Un bussejador d'una piscifactoria de Guardamar del Segura (Alacant) va morir aquest dimecres després de trobar-se malament quan estava executant una activitat ordinària en una de les gàbies, on es cultiven llobarros i daurades a una profunditat d'uns 10 metres i a unes dos milles i mitja de la costa.

Segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del cas, el jove de 34 anys i natural d'Oriola va eixir de la gàbia, però quan va ser rescatat pels seus companys ja tenia la màscara negada d'aigua, presentava convulsions i a penes tenia pols.

Immediatament va ser traslladat al Port de Guardamar, sobre les 14.30 hores, però els sanitaris que li esperaven només van poder confirmar la seua defunció.

CCOO ha assenyalat que s'està recaptant dades per a "actuar en conseqüència una vegada estiguen aclarides les causes del succés". Sobre aquest tema, ha indicat que els bussos de la majoria de les piscifactories del grup on ha ocorregut el sinistre han pres la decisió de no bussejar aquest dijous en protesta per l'accident i en record del company mort

"Les condicions de treball en el sector es venen deteriorant des de fa anys, rebaixant-se els nivells de prevenció en les empreses i sent habitual l'incompliment de les mesures previstes en l'Orde del Ministeri de Foment de 14 d'octubre de 1997 per la qual s'aprova les normes de seguretat per a l'exercici d'activitats subaqüàtiques", ha explicat.

A més, CCOO ha precisat que vé denunciant des de fa anys que eixe Orde Ministerial ha quedat "desfasada" i que és necessària la seua revisió per a actualitzar-la "en funció de l'avanç tècnic que ha experimentat el busseig i per a equiparar-la amb la resta de normativa de seguretat i salut en el treball".

"Desgraciadament les administracions amb competències en la matèria han fet oïdes sordes a la reivindicació sindical amb les tràgiques conseqüències que hui tornen a posar-se de manifest", ha lamentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento