Comunitat Valenciana

El jutjat processa a tres responsables de les tasques d'extinció de l'incendi mortal de la Torre de les Maçanes

  • El jutjat d'instrucció 2 de Sant Vicent del Raspeig (Alacant) ha finalitzat la investigació per l'incendi forestal de la Torre de les Maçanes en el qual a l'agost de 2012 van morir un agent mediambiental i un brigadista i tres persones més van resultar ferides i ha processat a tres responsables de les tasques d'extinció, pas previ al juí oral.
Imatge d'arxiu d'un incendi
Imatge d'arxiu d'un incendi
EUROPA PRESS
Imatge d'arxiu d'un incendi

Segons ha explicat, en declaracions a Europa Press, Ana Ruiz, advocada de la família d'una de les víctimes, les defenses dels tres investigats pels delictes d'homicidi per imprudència i lesions -el cap del lloc de comandament avançat, un sergent de bombers i el cap de dotacions de les brigades d'emergència- han recorregut l'obertura de procediment abreujat, un recurs que s'ha de resoldre abans d'assenyalar la vista i que pot arribar fins a l'Audiència.

L'incendi es va iniciar el 12 d'agost en la partida de la Rabosina, a la Torre de les Maçanes, i no es va donar per controlat fins al 19 d'eixe mateix mes després d'arrasar 600 hectàrees d'aquest municipi, de Penáguilas i Benifallim. El foc es va cobrar la vida d'un agent mediambiental i la d'un brigadista que van poder ser afectats per una flamarada provocada per l'explosió de diverses borses d'aire mentre lluitaven contra l'incendi en una pista forestal. A més, va haver-hi tres ferits.

La jutgessa va acordar al setembre de 2015 el sobreseïment provisional de la causa en entendre que no existia il·lícit penal i que va haver-hi una "circumstància sorprenent" que va provocar el "desastre" pel que descartava negligència en els tres comandaments del servei d'extinció investigats. No obstant açò, amb posterioritat, el cas va ser reobert per ordre de l'Audiència Provincial perquè les parts no van poder preguntar a l'autor d'un informe pericial que consta en la causa.

Segons el parer de l'acusació particular, era necessari practicar més proves i una d'elles era la pericial, realitzada per un pèrit de la Universitat Politècnica de València. Arran de la reobertura de la causa amb la incorporació d'eixe peritatge, es va citar de nou a declarar als investigats i les seues defenses van tornar a sol·licitar l'arxiu de la causa. No obstant açò, l'acusació particular es va oposar a la petició i el jutjat la va desestimar i ha acordat l'obertura de procediment abreujat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento