Comunitat Valenciana

Un decàleg de CEAR-PV i Unió de Periodistes advoca per un "periodisme militant" per a evitar la xenofòbia en els mitjans

  • La Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat del País Valencià (CEAR PV) i la Unió de Periodistes Valencians han presentat un document que arreplega deu propostes contra el discurs xenòfob en els mitjans de comunicació. Un periodisme "militant", la utilització d'una terminologia adequada i fugir dels estereotips són algunes de les 'receptes' perquè el tractament informatiu de les persones migrants i refugiades no fomente els prejuís i la por.
Presentació de les propostes
Presentació de les propostes
CEAR-UNIÓ PERIODISTES VALENCIANS
Presentació de les propostes

El document, titulat 'Deu propostes contra el discurs xenòfob als mitjans de comunicació', ha sigut presentat aquest dimecres en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València i és fruit del projecte Alça la Veu contra la discriminació i els delictes d'odi de CEAR-PV.

El manual, elaborat per la periodista Laura Julián, arreplega deu propostes perquè el tractament informatiu de les persones migrants i refugiades no fomente la creació de prejuís, la por en la societat, la criminalització, l'alarmisme o la invisibilització.

Entre els principals suggeriments figuren l'ús plural de les fonts, la utilització d'una terminologia adequada, ser conscients dels estereotips i, sobretot, la lluita contra el discurs xenòfob mitjançant un "periodisme militant" on es promoga la cohesió social i la defensa dels drets humans. El document estarà disponible en les webs de la Unió de Periodistes Valencians i de CEAR-PV a partir de hui.

En l'acte, en el qual ha participat el professor Francesc Martínez, també s'ha presentat el projecte #Inmigracionalismo2017 de Red Acoge amb la participació de les periodistes Mónica García i Elena Plaza, que han recopilat exemples de roïnes pràctiques periodistes durant este últim any.

El projecte Alça la Veu conclou esta vesprada amb la taula redona 'Formes de lluita contra la discriminació i els delictes d'odi' en el Col·legi Major Rector Peset a les 19.00 hores. Intervindran Paco Solans, advocat especialista en immigració; Miquel Ramos, periodista i coautor del projecte 'Crims d'odi'; Laura Julián, periodista i autora de 'Deu propostes contra el discurs xenòfob als mitjans de comunicació', i Jaume Durà, advocat i coordinador de CEAR-PV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento