Comunitat Valenciana

Educació recorda que la derogació del decret de plurilingüisme "està en marxa" pel que "no hi ha cas"

  • La Conselleria d'Educació ha subratllat que el decret-llei de plurilingüisme aprovat el passat mes de setembre "no està en perill", malgrat la petició de portar-ho al Tribunal Constitucional realitzada per la Diputació d'Alacant, ja que el procés per a derogar el decret de plurilingüisme anterior està ja en marxa, de manera que quan deixe d'estar en vigor decaurà tot el procés judicial. En resum, asseveren des del departament que dirigeix Vicent Marzà, "no hi ha cas".
Vicent Marzà,en primer plànol
Vicent Marzà,en primer plànol
COMPROMÍS
Vicent Marzà,en primer plànol

Així ho han assenyalat des de l'administració després que hui s'haja conegut que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha demanat a la Fiscalia i a les parts personades en el procediment obert arran de les denúncies contra el decret-llei de plurilingüisme d'inici de curs que es pronuncien sobre la possibilitat de portar eixa norma davant el Tribunal Constitucional (TC).

La Diputació d'Alacant ha instat al fet que es plantege una qüestió d'inconstitucionalitat contra les mesures d'urgències aprovades pel Consell en considerar que amb eixa norma es pretén "eludir" la suspensió del decret de plurilingüisme paralitzat cautelarment pel TSJ valencià i "evitar" tornar al model del PP de 2012 com havia ordenat l'alt tribunal.

Sobre aquest tema, des de la Conselleria han remarcat que "des de fa setmanes el procés de derogació del decret de plurilingüisme de 2017 està en marxa i en breu serà efectiva". Per tant, apunten, "amb la derogació, automàticament decau la causa per la qual la Diputació d'Alacant està personada i, en conseqüència, decau el cas".

D'aquesta manera, el decret-llei de setembre "no corre cap risc" i, "en conclusió, no hi ha cas", insisteixen.

Finalment, recorden que els grups parlamentaris van tramitar recentment la que serà per al pròxim curs la nova Llei de Plurilingüisme en Les Corts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento