Comunitat Valenciana

L'Audiència ordena repetir el juí contra Soler per l'intent de segrest a Soriano després d'aparéixer el confident

  • La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha ordenat repetir el juí contra l'expresident del València CF Juan Bautista Soler pel presumpte intent de segrest a l'altre expresident del club Vicente Soriano després de l'aparició del confident i investigat Rachid Behdaoui, del que s'ha sabut que es troba a la presó preventiva a Gibraltar com a sospitós d'un robatori a mà armada.
Soler al costat del seu fill a l'eixida del jutjat
Soler al costat del seu fill a l'eixida del jutjat
EUROPA PRESS
Soler al costat del seu fill a l'eixida del jutjat

Així consta en una interlocutòria, en la qual el tribunal acorda deixar sense efecte la part del juí celebrat -dos sessions celebrades a l'octubre en les quals van declarar tres acusats i alguns testimonis- i que s'assenyale una nova data d'inici de la vista quan les autoritats judicials de Gibraltar comuniquen l'entrega i posada a la disposició del tribunal de l'acusat.

L'Audiència havia suspès durant un mes el juí contra Soler després de conéixer-se l'aparició de Rachid. En concret, el 27 d'octubre la Interpol Madrid va informar, via fax, del parador de l'acusat. A les vista de les noves dades, el tribunal va convocar a les parts a una compareixença i les acusacions van demanar que se suspenguera el juí en considerar "imprescindible" la presència de l'acusat.

Les defenses, per la seua banda, van interessar la continuació de la vista i estimaven que no concorria causa alguna de nul·litat i que era possible la continuació del procediment posat que l'acusat es trobava en situació de rebel·lia i la suspensió resultaria una dilació indeguda.

Després d'escoltar a les parts, es va acordar suspendre el juí pel termini d'un mes per a adoptar una decisió. En aquest temps, l'instructor ha remès a les autoritats gibraltarenyes la petició de notificació de la interlocutòria d'obertura de juí i el requeriment per a la designació de lletrat que defenga a l'acusat.

I l'Audiència ha sol·licitat l'entrega temporal de Rachid a l'objecte de poder, si escau, notificar-li la interlocutòria, concedir-li termini per a la instrucció i presentació de l'escrit de defensa i per a la celebració del corresponent juí. En conseqüència, ha deixat sense efecte la part de la vista celebrada.

En este procediment hi ha quatre acusats: Soler, Rachid, l'empresari italià Ciro d'Anna i el ciutadà magrebí Abdellatif Laarouibi. Soler i els dos empresaris s'enfronten a una pena de nou mesos de presó per un suposat delicte de detenció il·legal, tal com reclama el ministeri fiscal.

La Fiscalia sosté que els tres van acordar segrestar a Soriano al març de 2014 perquè saldara el seu deute amb Soler i per a açò van comptar amb Rachid Behdaoui, confident de la Policia i abans fugit de la justícia. La idea era introduir-ho en una furgoneta i traslladar-ho a una planta baixa d'Alfafar per a després portar-li-ho a l'estranger. Behdaoui va explicar a la Policia els fets i, després d'uns seguiments i gravacions, es van produir detencions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento