Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana estudia una nova orde o decret per a "blindar" la sanitat universal

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat este dimecres que l'Advocacia està estudiant com "blindar" a través d'instruments jurídics com un nou decret o un orde la sanitat universal a la Comunitat Valenciana, després d'anul·lar el Tribunal Constitucional el decret de 2015 que la garantia.
Un metge atén un pacient en la nova unitat
Un metge atén un pacient en la nova unitat
GVA
Un metge atén un pacient en la nova unitat

Així ho ha assenyalat després de reunir-se amb representants d'associacions en defensa de la sanitat universal en el Palau de la Generalitat per a abordar la decisió presa pel TC respecte al decret de sanitat universal, que segons ha indicat acaten però consideren que "no atén a l'interés general, no és justa i no és humana".

El president ha volgut reiterar un missatge de tranquil·litat a tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana, ja que "qualsevol persona que entre en un centre de salut o hospital, sense importar el seu origen i situació va a ser atès" perquè existeix una instrucció prèvia al decret declarat inconstitucional que així ho determina.

La sanitat universal, en condicions d'equitat, ha prosseguit Puig, "dóna dignitat com a societat, no és caritat, és un acte de justícia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento